Kauną drebino grupė iš JAV -
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Liepos 13 dieną, 19 val., Kauno rotušės aikštėje vyko pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas festivalio „Gera muzika gyvai 2011“ koncertas.

Jo metu Kauną drebino „Ozomatli“ – grupė iš Los Andželo (JAV), jungianti įvairiausius muzikos stilius: hip hop‘ą, jazz‘ą, latin, funk, reggae ir daugelį kitų.

Spalvingoje kompanijoje – įvairių rasių ir skirtingų kultūrų muzikantai, susibūrę su tikslu skleisti taikos, tolerancijos ir socialinio teisingumo žinią pasaulyje.

Publika liko sužavėta pasirodymu. Netrūko energijos, latino, hip-hopo, džiazo variacijų. Koncerto pabaigoje, grupės nariai nulipę nuo scenos savo kūrinius atliko pačioje Rotušės aikštėje, o renginiui pasibaigus, noriai fotografavosi ir bendravo su žiūrovais (KaunoŽinios.lt redakcijos past.).

Žymiai grupei suteiktas oficialus JAV kultūros ambasadorių titulas – koncertuodama įvairiuose pasaulio šalyse „Ozomatli“ pristato įvairialypę JAV kultūrą.

Grupės kvietimu, scenoje kartu grojo Lietuvos muzikos atstovai: Viktoras Diawara, ir kylantis hip hopo duetas „Dee&Kamy“.

1995 m. „Ozomatli“ susikūrė Los Andžele, kai šeši pagrindiniai jos nariai susipažino kovoje už socialinį teisingumą. Pirmieji grupės pasirodymai vyko miesto gatvėse įvairiose akcijose ir piketuose, siekiant surinkti paramą jų įkurtam Taikos ir teisingumo centrui.

Netrukus „Ozomatli“ buvo pastebėta ir tapo populiari JAV ir už jos ribų. 2005 metais grupė pelnė Grammy apdovanojimą už geriausią albumą „Street signs“ lotyniško roko ir alternatyvios muzikos kategorijoje.

Nuotraukas iš koncerto galima rasti čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: