© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

Kaune likviduojama tarptautines “Hanza Kaunas 2011” dienas surengusi bendrovė. Nors organizatoriai teigia to nesureikšminantys, pripažįsta, jog šventės nebebus, nes jaučiasi pavargę nuo intrigų, rašo “Kauno diena”.

Šventės organizatoriai pernai paskelbė, kad daugiau Hanza dienų nebeorganizuos: šiemet Hanza viduramžių miestelis yra Kauno dienų programos dalis.

“Hanzos šventė – tai ne tik matomas šurmulys, bet ir užmezgami įvairūs ryšiai. Taip pat – ir verslo. Gaila, kad Kaunas šių galimybių neišnaudojo. Dabar jau nevykstama ir į kitose šalyse rengiamas šventes. Jau sulaukėme klausimų, kur Kauno palapinė. Numirė ir idėja ateityje Kaune surengti dar vienas Tarptautines Hanzos dienas”, – teigė vienas iš šventės organizatorių Andrius Žiurauskas.

Laikraščio teigimu, “Hanza Kaunas” itin aktyviai remdavo liberalai, valdančiojoje koalicijoje šios partijos nebelikus, pasikeitė ir miesto valdžios požiūris į šventę.

“Gaila, kad Kaune dar daug ką lemia asmeniškumai. Juk Hanzos renginys – miesto šventė, o ne Rumšo, Kupčinsko ar Mikaičio. Deja, Kaune vis verda kova kuluaruose. Todėl ir neišnaudojame visų suteikiamų galimybių, tarp jų – ir verslo”, – kalbėjo A.Žiurauskas.

Viešoji įstaiga “Hanza Kaunas 2011” buvo įkurta siekiant pasirengti prieš dvejus metus įvykusioms tarptautinėms “Hanza dienoms”. Tarp aukcione išparduodamo įstaigos turto yra ir Rotušės aikštėje esantis stovas: 2011 metais jis buvo virtęs Hanzos medžiu, vėliau naudojamas kalėdinėms eglėms pastatyti. Neseniai šis stovas buvo papuoštas dviračiais, tačiau dabar gali būti parduodamas už maždaug 5 tūkst. litų. Savivaldybė tokių pinigų skirti nėra numačiusi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: