c) stock.xchng archyvo nuotr.

„Sveikinu visus su Pasauline turizmo diena. Malonu, kad Kauną kasmet aplanko vis daugiau turistų iš įvairiausių Europos valstybių. Tam įtakos labiausiai turėjo pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ atėjimas į Kauno oro uostą. Tačiau turime ne tik atsiskraidinti užsienio turistus, bet ir pasiūlyti pakankamai kultūrinės, pramoginės programos. Jau šiandien yra pats laikas ruoštis kitų metų turizmo sezonui, juk 2011-aisiais Kaune vysk du išskirtiniai renginiai – tarptautinės Hanza dienos ir Europos vyrų krepšinio čempionatas. Tai puiki proga pareklamuoti mūsų miestą“, – konferencijos pradžioje sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Jis įteikė padėkas asmenims, kurie prisidėjo prie turizmo plėtojimo Kauno mieste.

Susirinkusius konferencijos dalyvius pasveikino ir mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis, Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius.

Konferencijos metu buvo aptariami turistų srautai 2010 metais, aviakompanijos „Ryanair“ įtaka turistų didėjimui Kaune ir Lietuvoje, naujų turizmo produktų pristatymas, turizmo sektoriaus lūkesčiai ir prognozės.

Konferencijos – forumo metu pranešimą skaitė Valstybinio turizmo departamento specialistė Lidija Bajarūnienė, kuri pristatė Lietuvos turizmo plėtros prioritetus, įvardino pagrindines turizmo kryptis.

Kauno miesto savivaldybės Miesto įvaizdžio ir turizmo skyriaus vedėjas Saulius Kromalcas kalbėjo apie šiuo metu Kaune įgyvendinamus ir dar tik planuojamus įgyvendinti projektus. Pasidžiaugė, kad sparčiai rekonstruojama Šv. Jurgio bažnyčia, Kauno pilis, atnaujinti vandens maršrutai į Kulautuvą, Nidą ir t.t.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: