kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaune šią savaitę viešėjęs Estijos Respublikos ambasadorius Toomas Kukk užsiminė apie planus antrajame pagal dydį šalies mieste steigti Estijos garbės konsulatą.

„Norėtume garbės konsulatą turėti ne tik Klaipėdoje, bet ir Kaune. Džiaugiamės, kad pavyko rasti asmenį, kuris tiktų garbės konsulo pareigomis. Kaune įsteigtam Estijos garbės konsulatui priskirtas ne tik Kauno, bet ir Marijampolės ir Alytaus rajonai“,- pasakojo Estijos ambasadorius T. Kukk.

„Džiugu, kad priimtas sprendimas įsteigti Estijos garbės konsulatą Kaune. Manau, kad tai leis užsimegzti tvirtesniems Kauno ir Estijos miestų ryšiams“, – teigė Kauno meras A. Kupčinskas.

Ambasadoriaus teigimu, Estijos garbės konsulatas turėtų būti atidarytas kitų metų pradžioje. Garbės konsule patvirtinta Kauno technologijos universiteto profesorė, habilituota daktarė Žaneta Simanavičienė, kurios vienas iš svarbiausių tikslų bus glaudesnis Estijos ir jai paskirtų Kauno, Marijampolės ir Alytaus rajonų bendradarbiavimas kultūros, švietimo ir mokslo srityse.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: