Kaunas.lt archyvo nuotr.

Nuo liepos 1 d. spaudos kioskuose neliks popierinių vienkartinių bilietų – juos pakeis įvairių rūšių elektroniniai bilietai. Nuo tos pačios dienos visi Kauno viešojo transporto keleiviai turės galimybę autobusais ar troleibusais važiuoti su persėdimu už tai papildomai nemokant.

Atsisakius popierinių vienkartinių bilietų platinimo spaudos kioskuose, retai viešuoju transportu važiuojantys miestiečiai ar e. bilieto neįsigiję turistai popierinį vienkartinį bilietą galės nusipirkti autobuse arba troleibuse.

E. bilieto kortelę bus galima įsigyti spaudos kioske. Šią kortelę papildyti norima suma, iš kurios bus mokama už vienkartinius e. bilietus, keleiviai galės ne tik platinimo vietose, bet ir internetu. Transporto ir eismo organizavimo skyriaus specialistai primena, kad keleiviai, kurie naudojasi važiavimo lengvata, pirkdami kortelę ar ją papildydami spaudos kioske, turi pasakyti pardavėjui apie taikomą nuolaidą vienkartiniams bilietams.

E. bilietams toje pačioje kortelėje gali būti taikomas tiktai vienas lengvatos tarifas. Todėl, pasikeitus taikomai lengvatai, būtina nuvykti į artimiausią e. bilietų platinimo vietą, papildyti e. bilieto kortelę bet kokia pinigų suma ir nurodyti pardavėjui, kokia viešojo transporto nuolaida turi būti taikoma (be nuolaidos, 50 proc. nuolaida arba 80 proc. nuolaida).

Nuo liepos pradžios vienkartinius e. bilietus turintys keleiviai turės teisę kelionės metu persėsti į kitą autobusą ar troleibusą. Jei nuo pirmos kelionės pradžios nebus praėję 30 minučių, už antrą kelionę mokestis nuskaitomas nebus, tačiau persėdus e. bilietą vis tiek būtina pažymėti komposteriu.

„Galimybė viešuoju transportu keliauti su persėdimu suteikiama daugelyje vakarų Europos didmiesčių. Džiaugiuosi, kad Kaunas pirmasis iš Lietuvos miestų įgyvendina šią naujovę”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Keleivių patogumui įvesta nauja bilieto rūšis – terminuotas e. bilietas važiuoti autobusais ir troleibusais 30 dienų bei terminuotas e. bilietas važiuoti autobusais ir troleibusais 30 dienų darbo dienomis, atitinkamai pritaikant bilietų nuolaidų dydžius. Šis bilietas galios 30 dienų nuo aktyvavimo dienos.

„Šiuo metu vieno mėnesio terminuotasis e. bilietas galioja kalendorinį mėnesį nuo pirmos iki paskutines dienos. Jei vieno mėnesio terminuotąjį e. bilietą perkate iki einamojo mėnesio 14 dienos, tai jis galioja tik tą mėnesį. Tuo tarpu naujasis bilietas nebus susietas su mėnesiu ir galios 30 dienų nuo aktyvavimo dienos. Tarkime, jeigu keleivis bilietą aktyvuoja liepos 12 d., tai jis galios ne iki liepos 31 dienos, o iki rugpjūčio 12 dienos”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Įvedus naująją tvarką sumažės viešojo transporto bilietų klastojimo galimybės. Be to, atsisakius popierinių vienkartinių bilietų per metus bendros bilietų gamybos sąnaudos sumažės iki 180 tūkst. Lt.

Daugiau informacijos teikiama nemokamu telefonu 8 800 70010 arba www.kvt.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: