(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 1-ąją dieną Kauno apskrities viešoji biblioteka kartu su kitomis trimis apskričių viešosiomis bibliotekomis – Klaipėdos, Vilniaus ir Šiaulių – paminėjo 60-ies metų veiklos jubiliejų. Tai išskirtinis įvykis Lietuvos kultūros ir regionų istorijoje. Per šiuos dešimtmečius biblioteka augo, plėtėsi ir keitėsi, tačiau išlaikė savo tapatumą ir suformavo išskirtinius bruožus Lietuvos bibliotekų sistemoje.

Rugsėjo 29 dieną ši sukaktis buvo iškilmingai paminėta šventiniame renginyje, kuriame dalyvavo valdžios atstovai, kolegos iš kitų bibliotekų, partneriai, rėmėjai, buvę darbuotojai ir kiti visuomenės veikėjai. Pirmuoju ir pagrindiniu šventės akcentu tapo bibliotekos vėliavos šventinimo ceremonija, vykusi Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčios rektoriaus karo kapeliono kapitono Tomo Karklio aukotose mišiose.

Vėliau šventė persikėlė į Kauno apskrities viešosios bibliotekos patalpas. Svečius pasitiko Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orkestro (kapelmeisteris kpt. Ričardas Kukulskis, dirigentas vyr. leitenantas Remigijus Terminas) maršai. Jie galėjo apžiūrėti bibliotekos istorijos fragmentus atspindinčią parodą ir darbuotojų išleistų leidinių ekspoziciją.

Oficialųjį renginį pradėjo Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos vyriausiosios specialistės Erikos Buivydienės sveikinimai. Ji įteikė padėką bibliotekos direktorei Astai Naudžiūnienei, darbuotojoms Daliai Giniuvienei ir Rimantai Tamoliūnienei bei ilgamečiams bibliotekos partneriams Vytauto Didžiojo universitetui ir Lietuvos kariuomenės Karinėms oro pajėgoms.

Pasveikinti bibliotekos atvyko ir daugiau garbių svečių: Kauno miesto savivaldybės vicemeras Algimantas Kurlavičius, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos LIBIS centro direktorė Gražina Bastauskienė, Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkas Algis Petras Zurlys, Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos pirmininkė ir Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės direktorė Rima Maselytė, Kauno rajono savivaldybės mero patarėjas Zigmas Kalesinskas, Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos vadovas dr. Sigitas Narbutas, Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų vadas, brigados generolas Artūras Leita ir daugelis kitų.

Renginio metu už reikšmingus nuopelnus bibliotekai ir svarų indėlį skaitymo skatinimo veiklose buvo paskelbti ir apdovanoti Kauno apskrities viešosios bibliotekos Garbės skaitytojai: menotyrininkė, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė prof. Nijolė Lukšionytė, istorikas Antanas Vaičius, buvęs ilgametis bibliotekos direktorius Alvydas Samėnas, Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų viešųjų ryšių vyriausiasis specialistas Gintautas Deksnys, bibliografas prof. Osvaldas Janonis, prof. Stanislovas Sajauskas ir kompozitorius, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vidmantas Bartulis.

Šventės svečius savo dainomis džiugino dainininkas Liudas Mikalauskas, jų taip pat laukė džiugi staigmena – dokumentinio filmo apie bibliotekos veiklą premjera.

KAVB informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: