© Manto Gelūno fotografija

Sekmadienį Kaune įvyko plento dviračių lenktynės „Kredito unijų Kauno dviračių maratonas 2012″, kuriose startavo beveik 800 dviratininkų iš visos Lietuvos ir svečiai iš Latvijos.

Dviračių lenktynės, startavusios su šūkiu „Kartu mes galime daugiau”, pasižymėjo gausiu komandų skaičiumi – jose dalyvavo 56 sporto klubų, mėgėjų, įmonių ir organizacijų komandos, kurių dalyviai važiavo 1(8 km), 4 (32 km) arba 10 (80 km) ratų.
Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kartu su dalyviais pravažiavęs trasą ir atidaręs lenktynes, įteikė nugalėtojams tradicines Kauno mero taures.

„Kredito unijų Kauno maratono‘2012″ absoliučiu nugalėtoju antrą kartą iš eilės tapo ir Kauno mero taurę iškovojo Vytautas Kaupas, atstovavęs „Velostree-Fuji Team” komandai. Greičiausio titulą apgynęs Vytautas Kaupas 80 km trasą įveikė per 1:55:13 val. Intriguojančiame finiše jam nusileido ir antrą vietą laimėjo kitas tituluotas varžovas Ignatas Konovalovas iš profesionalų „Team Movistar” komandos (1:55:13,8). Trečią vietą iškovojo jaunas perspektyvus dviratininkas Eimantas Gudiškis iš „Velomanija-Niskama” komandos (1:55:14,2). E. Gudiškis laimėjo ir INIT TV įsteigtą prizą už greičiausiai nuvažiuotą vieną ratą.

Moterų 10 ratų nugalėtoja tapo Milda Jankauskaitė iš Panevėžio kūno kultūros centro komandos DSK „Fortūna” (atvažiavo per 1:58:59,5 val.). Antrą vietą laimėjo kita Roberta Pilkauskaitė iš Utenos kūno kultūros sporto centro (2:04:14,5). Trečia buvo panevėžietė Eglė Zablockytė iš Panevėžio kūno kultūros centro SK „El-Eko-Sport” (2:04:14,8).

Greičiausių A lygos sporto komandų tarpe nugalėtojų taurės atiteko „Velostreet-Fuji Team” vyrams, antra buvo „Velomanija-Niskama” komanda. Trečią vietą iškovojo bendra vaikinų ir merginų jaunimo komanda SK „El-Eko-Sport” iš Panevėžio kūno kultūros centro.

Tarp B lygos sporto komandų nugalėjo „Dviračių salono” komanda. Antri liko „Velo Ghost Veloma”, treti – „Focus Vilnius”. Mėgėjų ir įmonių komandos buvo vertinamos už jų dalyvių bendrai nuvažiuotą ratų skaičių. Tarp mėgėjų komandų nepralenkiamas buvo „Velomanų klubas”, nuvažiavęs 110 ratų. Antri buvo „Nikeliuotas špykis” iš Alytaus (57 ratai), trečia – „Drym Tym” komanda iš Kauno (54 ratai).

Įmonių komandų tarpe pirmą vietą ir specialų prizą laimėjo „Robinzonada” (54 ratai). Antras buvo „INIT” imonių grupės kolektyvas (19 ratų), trečią vietą užėmė „MyBike” (18 ratų). Nugalėtojų taurės, diplomai ir prizai buvo išdalinti ir vaikų, jaunučių, jaunių, veteranų vyrų ir moterų grupių nugalėtojams.

„Kredito unijų Kauno dviračių maratonas‘2012″ yra pirmasis Plento maratonų taurės etapas. Toliau dviratininkai varžysis Šiauliuose (liepos 29 d.) ir atskiro starto lenktynėse „Aplenk laiką” Vilniuje (rugsėjo 9 d.). Rudenį susumavus rezultatus paaiškės visų grupių ir komandų absoliutūs Plento taurės‘2012 nugalėtojai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: