(c) Organizatorių nuotr.

Kauno mažasis teatras balandžio 16 d. (penktadienį) 19 val., balandžio 17 d. (šeštadienį) 18 val., balandžio 22 d. (ketvirtadienį) 19 val. kviečia visus į premjerą – Laura de Weck „MYLIMIAUSI“.

Režisierius Vytautas Balsys itin džiaugiasi prisikalbinęs pjesės autorę, pasaulinio lygio šveicarų dramaturgę Laurą de Weck su juo bendradarbiauti ir apie premjerą kalba su dideliu entuziazmu: „spektaklyje persipina klasika ir šiuolaikiškumas – du tarp savęs susisiejantys indai“.

Lauros de Weck pjesės “Mylimiausi” kalba ir mintys pilnos užslėpto išprususios, inteligentiškos visuomenės humoro, lengvos ironijos. Pro paviršutinišką personažų bendravimo žavesį prasiskverbia likimo nuopoliai ir bedugnės grėsmė.

Spektaklio herojai yra šiandieninis jaunimas – studijuojantis, ieškantis prasmės, siekiantis įgyvendinti savo svajones ir vizijas. Tai būsimi teisininkai, filosofai, aktoriai, patikintys savo jausmus, emocijas, meilės prisipažinimus šiuolaikinei technologijai. Tai SMS karta, statanti savo ekrano bažnyčią. SMS žinutės – jų maldos, rūpesčiai, iliuzijos ir troškimai. Virtualios realybės ir rūsčios gyvenimo tikrovės konfliktas. Kaip jų „SMS maldos“ atsiduria prieš juos, kaip gimsta drama kasdieniame jauno žmogaus gyvenime?

Spektaklio herojai ieško pastovumo, nors lengvai atsiduoda akimirkos saldybei ir užsimiršimui. „Kuo daugiau patiri – tuo daugiau turi“, – toks vienos herojės devizas, teigia režisierius Vytautas Balsys. Tai ir yra šiandieninės žmogaus tragedijos ašis, apie kurią sukasi spektaklio veiksmas.

Pjesės autorė: Laura de Weck

Režisierius: Vytautas Balsys

Kompozitorius: Antanas Jasenka

Dailininkas: Artūras Šimonis

Aktoriai: Saulius Bagaliūnas, Remigijus Endriukaitis, Joana Gimberytė-Juronė, Edita Niciūtė, Miglė Pauliukaitytė, Ramūnas Šimukauskas

Bilietų teirautis: M.Daukšos g. 34, tel. 8-37-408470, 226090, www.bilietai.lt, daugiau informacijos www.mazasisteatras.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: