(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Balandžio 14-ąją, 9 valandą ryto prasidėjo pirmasis naujai išrinktos miesto tarybos posėdis. Sausakimšoje savivaldybės didžiojoje salėje posėdžiui vadovavo Kauno miesto Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Elena Skirmantienė.

Posėdžio pradžioje remiantis Lietuvos Respublikos įstatymais bei teismo sprendimais buvo atmestas nepriklausomųjų kandidatų skundas dėl Tarybos narių mandatų paskirstymo.

Naujai išrinktų Kauno miesto savivaldybės tarybos narių atvyko pasveikinti prelatas Vytautas Steponas Vaičiūnas, Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Rasa Noreikienė.

„Norėčiau visiems Tarybos nariams palinkėt, kad savo darbuose vadovautumėtės trimis kertiniais principais, t.y., kad priimami sprendimas būtų teisėti, jie atitiktų gyventojų lūkesčius, o jūsų darbas būtų viešas”, – sakė Vyriausybės atstovė.

Deputatų klubo vardu Tarybos narius pasveikino Kęstutis Ignatavičius, kuris politikams palinkėjo savyje mylėti Kauną.

Po oficialių sveikinimo kalbų Tarybos nariai perėjo prie posėdžio darbotvarkės.

Pirmuoju klausimu naujoji miesto Taryba vienbalsiai nusprendė atleisti iš pareigų Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių pavaduotojus Algirdą Verbicką, Ramūną Gatautį ir Zenoną Abramavičių, kuris laikinai eis direktoriaus administracijos pareigas, kol bus paskirtas naujas direktorius.

Vėliau buvo renkama balsų skaičiavimo komisija. Vadovaujantis Tarybos veiklos reglamentu, į balsų skaičiavimo komisiją partiją turinti iki 6 narių galėjo pateikti 1 kandidatą, 6-10 narių – po 2 kandidatus, o daugiau narių turinčios partijos net 3 kandidatus.

Visoms partijoms pasiūlius savo kandidatus buvo išrinkta tokia balsų skaičiavimo komisija: Gintarė Skaistė, Vygantas Gudėnas ir Marijus Panceris (Tėvynės Sąjunga ir Lietuvos Krikščionys demokratai), Valys Venslovas ir Antanina Medvedevienė (Lietuvos socialdemokratų partija), Kęstutis Mikėnas (Liberalų ir centro sąjunga), Vytautas Vasilenko (partija Tvarka ir Teisingumas), Simonas Kairys (LR Liberalų Sąjūdis), Stasys Buškevičius (partija „Jaunoji Lietuva”), Andželika Banevičienė (Darbo partija), Tomas Bagdonavičius (koalicija „Vieningas Kaunas”).

Išrinkus balsų skaičiavimo komisiją visos partijos galėjo teikti savo kandidatūras užimti Kauno miesto mero postą. Lietuvos Respublikos Liberalų Sąjūdis iškėlė savo partijos lyderio kandidatūrą – Rimantą Mikaitį. Jo kandidatūrą taip pat palaikė Lietuvos socialdemokratų partija, Liberalų ir centro sąjunga, Darbo partija, koalicija „Vieningas Kaunas”.

Partija Tvarka ir Teisingumas iškėlė Aušros Ručienės kandidatūrą, o daugiausiai balsų naujojoje tarybos turintys Tėvynės Sąjunga ir Lietuvos Krikščionys demokratai iškėlė buvusio mero Andriaus Kupčinsko kandidatūrą.

Visiems kandidatams buvo leidžiama pasisakyti prieš pradedant balsavimo procedūrą. Politikai išdėstė savo būsimų darbų sąrašą, apžvelgė jau nuveiktus darbus.

Po visą valandą vykusio balsavimo buvo išrinktas naujasis Kauno miesto meras. Juo tapo Lietuvos Respublikos Liberalų Sąjūdžio partijos atstovas Rimantas Mikaitis.

Už R. Mikaitį balsavo 25 Tarybos nariai, už Andrių Kupčinską prabalsavo 12 narių, o Aušrą Ručienę palaikė 4 Tarybos nariai.

Taryba taip pat patvirtino ir tris mero pavaduotojus: Povilą Mačiulį (koalicija „Vieningas Kaunas”), Stanislovą Buškevičių (partija „Jaunoji Lietuva”), Kęstutį Kirkščiūną (Lietuvos socialdemokratų partija).

Tarybos sekretoriato vyriausieji specialistai Vilija Žukaitytė, Mantas Lapinskas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: