(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.
Artimiausiu metu Kauno miesto mažieji gyventojai bei moksleiviai keliaus į atsinaujinusias, gražesnes švietimo ir ugdymo įstaigas.

Kauno miesto švietimo ugdymo įstaigose įsibėgėja pastatų renovacijos darbai, kurie finansuojami Europos Sąjungos sanglaudos fondo, Valstybės investicijų programos, Švietimo ir mokslo ministerijos lėšomis.

2010 metais buvo pradėtos renovuoti aštuonios Kauno miesto švietimo ugdymo įstaigos: „Aušros” (895 tūkst. litų), S. Dariaus ir S. Girėno (2,1 mln. litų), „Santaros” (2,2 mln. litų), „Varpo” (1,6 mln. litų) gimnazijos, Milikonių (2,1 mln. litų) ir Veršvų vidurinės mokyklos (396 tūkst. litų) bei menų darželis „Etiudas” (614 tūkst. litų) ir 36-iasis vaikų darželis (317 tūkst. litų).

Visų šių mokyklų renovacijoms iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo bus skirta 10,46 mln. litų.

Po viešųjų pirkimų procedūrų buvo sutaupyta lėšų 2010 metais, o tai leido suformuoti rezervinių projektų sąrašą. Keturiose Kauno mokyklose taip pat prasidės renovavimo darbai – Vaižganto (3 mln. litų), Simono Daukanto (3 mln. litų), Juozo Grušo (2,9 mln. litų) ir Viktoro Kuprevičiaus (2,87 mln. litų) vidurinėse mokyklose. Jų renovacijai iš viso bus skirta 9 mln. litų.

Be Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų Kauno miesto švietimo įstaigų rekonstravimui ir atnaujinimui iš 2011 metų Valstybės investicijų programos lėšų yra pritraukta 1,7 mln. Lt Kauno humanitarinės pradinės mokyklos, VšĮ J. Urbšio ir VšĮ „Ąžuolo”, P. Vileišių, Vaižganto, „Versmės”, A. Stulginskio vidurinių mokyklų, „Santaros” gimnazijos renovacijai. Šiose mokyklose bus tęsiama pastatų renovacija.

Remontuojamos ir šešios Kauno miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigos: lopšeliai-darželiai „Spindulėlis”, „Aušrinė”, „Giliukas”, „Pušynėlis”, „Vyturėlis” ir „Nežiniukas”.

Šiems darbams iš Europos Sąjungos gauta 4 mln. litų, o Savivaldybė dar pridės 614 tūkst. litų. Yra atnaujinami šių darželių pastatai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: