(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno pantomimos ir plastikos teatras rugsėjo 10-12 dienomis dalyvavo Kaliningrado miesto dienos šventėje. Kauniečiai sėkmingai pristatė savo programą skvere prie paminklo „Kosmoso užkariautojai” ir sužavėjo Kaliningrado publiką.

Šiltas vasariškas oras, geranoriški kaliningradiečiai buvo nustebę, pamatę netikėtus svečius, su ypač gražiais kostiumais ir labai norėjo įsiamžinti fotografijose. Aktoriai dirbo saulėkaitoje, nes jų nenorėjo paleisti šventės dalyviai – ir senas, ir jaunas norėjo įsiamžinti su netradiciniais miesto dienos svečiais – garbiais ponais ir poniomis.

Kaliningrado miestas mini 755-rių metų sukaktį. Kauno miesto delegacija aplankė restauruotą romantinio ir gotikinio stiliaus žymųjį architektūros paminklą – Katedros soborą, vokiečių filosofo Emanuelio Kanto ir paskutiniojo Didžiojo teutono ordino magistro ir pirmojo Prūsijos hercogo, 1544 metais Kionigsbergo universiteto įkūrėjo, profesoriaus Albrechto Brandenburgo paminklus, pagal fotografijas bei planus atkurtąjį senąjį ,,Žuvies kaimą” su švyturiu-muziejumi. Čia kvietė prisėsti ir žavėjo Žvejo su beždžionėle ir jaunos merginos skulptūros, švyturio bokšto viršuje ramiai svečius sutiko bronzinė žuvėdra su kiaušinėliu, kur turistai palieka pinigėlius, nes nori vėl sugrįžti.

Restauruota graži filharmonija ir per karą išlikęs nesugriautas senasis Zoologijos sodas, esantis miesto centre, turintis beveik 2000 egzempliorių 330 rūšių gyvūnų iš visų pasaulio kontinentų, iš kurių 54 įtraukti į tarptautinę Raudonąją knygą, viliojo miesto svečius ir vietinius gyventojus.

Šventėje dalyvavo Raimundas Kaminskas, Kultūros, bendruomenių ir savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkas, Raimundas Šmitas, Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vedėjas, su kultūrine grupe vyko Vida Jasaitytė, Kultūros skyriaus Renginių koordinavimo poskyrio vedėja.

Kaliningradiečiai pakviesti atvykti kitais metais į Kauno miesto dienos šventę – „Hanza 2011″.

Kultūros skyriaus informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: