(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Per šiuos metus Kauno rajone dešimčia kilometrų sumažėjo žvyruotų kelių. Ringauduose rekonstruota 600 metrų Beržų gatvės, 500 metrų naujos asfalto dangos paklota Vasario 16-osios gatvėje Garliavoje, išasfaltuotas 2 kilometrų kelio ruožas nuo automagistralės A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda) iki Naujųjų Muniškių kaimo Užliedžių seniūnijoje, 6,6 kilometro kelio nuo Liučiūnų iki Pagirių, 2 kilometrai Uždulinskių kaime Čekiškės seniūnijoje bei 1 kilometras Kuro kaimo kelio Zapyškio seniūnijoje. Tai stambiausi atlikti kelio remonto darbai, tačiau neaplenktos ir kitos seniūnijos.

Kaip atlikti rekonstrukcijos darbai, ar patenkinti gyventojai, domėjosi ir Uždulinskių kaime bei Ringauduose apsilankė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, Tarybos narys Antanas Nesteckis, Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Kęstutis Povilaitis.

Meras sakė, kad planuojant savivaldybėje esančių kelių remontą, atsižvelgiama į daugelį aspektų: kelio būklę, reikšmingumą, eismo intensyvumą, gyvenviečių tankį, poveikį aplinkai, žmonių sveikatai ir saugumui. Taip pat įsiklausoma ir į gyventojų nuomonę bei pageidavimus. Todėl dedamos pastangos dėl likusios 4,5 km kelio atkarpos – nuo Pagirių iki Vilkijos – remonto, kuris jau yra savivaldybės planuose, paspartinimo.

Kuro kaime 2008 metais buvo išasfaltuota apie 1 kilometras žvyrkelio. Šiemet darbai atnaujinti, asfalto danga padengta dar 0,5 kilometro. Tam Kauno rajono savivaldybė skyrė 100 tūkstančių litų. Galbūt darbai šiemet nebūtų tęsti, jei ne ūkininko Simo Zarecko iniciatyva – šiemet jis taip pat finansavo apie 500 metrų kelio asfaltavimo darbus. Su S. Zarecku buvo aptarta galimybė ateityje bendradarbiavimą tęsti ir pasirūpinti, kad asfalto danga bendromis jėgomis būtų padengtas visas Kuro kaimo kelias iki Šakių plento.

Asfaltuojant kelią Uždulinskių kaime prisidėjo ūkininkas Romualdas Majeras.

,,Gatvės ir keliai bus gerinami ir ateityje. Parengti rekonstrukcijos projektai ir šiuo metu vykdomos viešųjų pirkimų procedūros Didvyrių, Didžiosios ir Pilies gatvių Raudondvario seniūnijoje, Pakalnės, Rožių, Parko ir Saulėtekio – Domeikavos seniūnijoje, Neveronyse – Krašto gatvė. Po naujų metų teiksime paraiškas Europos Sąjungos lėšoms gauti“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Taip pat Kauno rajono savivaldybė yra paskelbusi viešųjų pirkimų konkursą kelio į Vainatrakio kapines rangovui parinkti. Rokų seniūnijoje ketinama išasfaltuoti 4,8 kilometro žvyrkelio.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: