Kauno filharmonija Kauno rajone jau seniai yra atradusi unikalias erdves profesionaliam menui skleisti. Pažaislio festivalio koncertai ne vieneri metai rengiami Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje ir Žemaitkiemio (Babtyno) dvare.

Į čia vykstančius koncertus plūsta ne tik vietos, Kauno rajono ir miesto gyventojai, bet ir muzikos mėgėjai iš įvairių šalies kampelių. Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno ir Kauno filharmonijos vadovo Justino Krėpštos nuomonės sutampa – kultūra kaimo žmogui yra labai svarbi.

Norint mažinti atskirtį tarp miesto ir kaimo, reikia organizuoti išvažiuojamuosius koncertus, sudaryti palankias sąlygas žmonėms atvykti į Filharmoniją. Šie ketinimai įprasminti ir patvirtinti parašais – Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir Kauno filharmonijos vadovas Justinas Krėpšta pasirašė bendradarbiavimo susitarimą ir kartu įgyvendins edukacines programas, bendradarbiaus organizuojant projektus, ugdys gabius vaikus, sieks plėtoti meniškai išprususios ir besimokančios visuomenės kūrimo procesus Kauno rajone.

Savivaldybė įsipareigojo sudaryti sąlygas Filharmonijai reklamuoti jos organizuojamus meninius renginius Kauno rajono formaliojo ir neformaliojo švietimo įstaigose, teikti informaciją apie įvairaus pobūdžio vadybinius meninius renginius Kauno rajono formaliojo ir neformaliojo švietimo įstaigose, bendrai vykdyti įvairias edukacines programas.

Filharmonija esant galimybei suteiks nemokamai Filharmonijos didžiąją salę Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus organizuojamiems nekomerciniams renginiams Kauno rajono visuomenei, bendradarbiaus organizuojant konkursus.

Sudarys sąlygas Kauno rajono formaliojo ir neformaliojo švietimo įstaigų mokiniams ir mokytojams įsigyti bilietus į Filharmonijos organizuojamus renginius su 30 proc. nuolaida. Be to, 2012 metais parengs ne mažiau kaip 10 edukacinių programų, skirtų Kauno rajono formaliojo ir neformaliojo švietimo įstaigų mokiniams, bendradarbiaus organizuojant reprezentacinius Kauno rajono renginius ir aukštų rajono svečių priėmimus.

Kitų metų pabaigoje ketinama užbaigti Raudondvario dvaro sodybos pastatų restauraciją. Buvusiame žirgyne bus įkurtas menų inkubatorius. Nišą savo projektams plėtoti čia turės ir Kauno filharmonija – dvarų kultūra, kurią siekiama atkurti, neįsivaizduojama be muzikos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: