(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto taryba pritarė, jog Tarybos nariams būtų sumažintos išmokos kanceliarinėms išlaidoms. Pakoreguotas Tarybos veiklos reglamentas įsigalios nuo balandžio 1 dienos.

Tarybos nariams išmokos, kurios skirtos kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugoms padengti, sumažintos iki 0,6 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU). Iki šiol kas mėnesį buvo mokama 0,8 VMDU dydžio išmoka, jeigu Tarybos narys dalyvaudavo ne mažiau kaip pusėje posėdžių.

Išmokos mažėjo iki 1270 litų, t.y., 423 litais. VMDU šiuo metu mažėja, todėl ir be šio pasiūlymo išmokos Tarybos nariams vėliau dar mažės.

Posėdžio metu tarybos nariai pateikė įvairiausių pasiūlymų dėl išmokų: kai kurių nuomone, būtų galima iš viso atsisakyti išmokų, taip pat buvo pasiūlyta pateikti ataskaitas, kur yra išleidžiami šie pinigai. Taip pat buvo pateiktas pasiūlymas, jog šios išmokos būtų traktuojamos kaip atlyginimas už darbą.

Miesto meras Andrius Kupčinskas priminė, jog pastarasis pasiūlymas buvo svarstytas Lietuvos savivaldybių asociacijoje. „Pritariu, jog didžiųjų miestų tarybos nariai miesto labui dirba daug, tačiau norint įvesti tokią tvarką, reikėtų keisti įstatymo nuostatas, kad šios išmokos būtų mokamos kaip atlygis už darbą“, – kalbėjo meras.

Tarybos nariai taip pat pritarė ir kitiems Tarybos veiklos reglamento pakeitimams. Nuo kito posėdžio kiekvienas Tarybos narys diskusijoms turės tik dvi minutes, vietoj iki šiol turėtų trijų minučių.

Reglamente įtrauktas ir naujas punktas dėl pašalpų skyrimo Tarybos narių mirties atveju jų šeimos nariams. Asmenys, norintys gauti tokią pašalpą, turės prašymą ir reikiamus dokumentus pateikti Savivaldybės administracijai.

„Anksčiau reglamente nebuvo šio punkto, todėl mums privalu reglamentuoti tokios pašalpos skirimą Tarybos nario mirties atveju“, – teigė Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudišauskienė.

Be to, Tarybos nariai priėmė protokolinį nutarimą, kuriuo įpareigoja Administraciją parengti atskirą Tarybos sprendimo projektą dėl naujo reglamento, kuris numatytų pašalpų skirimą buvusių Tarybos narių ar merų mirties atveju jų šeimos nariams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: