Kauno valstybinis choras atidarys Minsko Filharmonijos sezoną
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Rugsėjo 10 d. vakarą Baltarusijos valstybinė filharmonija iškilmingai atveria Didžiosios salės duris ir pradeda naują koncertinį sezoną, kviesdama klasikinės muzikos mėgėjus į pirmąjį naujojo sezono koncertą, kuriame dalyvaus ir Kauno valstybinis choras, po ilgos pertraukos vykstantis koncertuoti į Baltarusiją. Choro vadovas – profesorius Petras Bingelis.

Koncertas žada tapti ryškiu ir neužmirštamu įvykiu Baltarusijos sostinės muzikiniame gyvenime.

Skambės Gustavo Mahlerio Antroji („Prisikėlimo“) simfonija, kuri seniai beskambėjo Minsko scenoje, todėl daugeliui klausytojų ji bus atradimas. Bet kurios iš dešimties G. Mahlerio simfonijų atlikimas – sunkus ir atsakingas uždavinys chorui, orkestrui bei solistams, o publikai – laukiamas susitikimas su grožiu.

Antroji G. Mahlerio simfonija reikalauja ne tik išplėstinės orkestro sudėties, choro, bet ir solistų (soprano partiją atliks Irina Krikunova, mecosoprano – Nadežda Babinceva) dalyvavimo bei vargonų. Diriguos orkestro vadovas ir vyriausiasis dirigentas Aleksandras Anisimovas. Koncerte pasirodys ir paskutiniojo – XIII-ojo – tarptautinio Piotro Čaikovskio vardo konkurso laureatas, devyniolikmetis atlikėjas iš Baltarusijos – Ivanas Karizna, kuris atliks P. Čaikovskio „Variacijas rokoko tema“ violončelei ir orkestrui.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: