(c) Kaunas. lt archyvo nuotr.

Šią prevencinę priemonę rekomendavo valstybinė ekstremalių situacijų komisija. Tamsios spalvos durpės trauktų saulės spindulius ir padėtų greičiau sutirpdyti ledą.

Barstyti durpes šiuo metu visiškai pasirengta – susitarta su aviatoriais iš Klaipėdos, ,”Ežerėlio durpių” bendrove , kuri parduotų durpes, ,”Kamesta”, kuri atgabentų jas iki aikštelės Eigirgaloje ir vietos ūkininkais, kurie pakrautų durpes į lėktuvą. Imtis konkrečių veiksmų nesiryžtama dėl orų prognozės – giedra  žadama tik antradienį ir trečiadienį, vėliau prognozuojamos darganos, šlapdriba.

Durpes išberti planuojama maždaug 10 kilometrų ruože. Kad neliktų nepadengtų vietų, rankiniu būdu papilti durpių planuojama tiesiai nuo tiltų, nes čia aviatoriai pagelbėti negalės.

Šiuo metu Neris nuo Santakos iki Radikių  – sukaustyta ledo. Kitose vietose yra properšų arba vanduo teka po ledu.

Pirmadienį surengtame Kauno rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje taip aptarta kitos prevencinė priemonė – ledų pjaustymas. Specialistų nuomone, ji labiau teorinė, nes nėra nei  įrangos, nei saugumo. Taip pat kalbėta apie apsauginio pylimo statymą Radikiuose. Kleboniškyje ir Naujasodyje vietos gyventojai tai jau atliko. Radikių sodininkai kol kas žarsto kaltinimus valdžiai ir laukia, kol pylimą jiems kas nors supils.

Vilma Kasperavičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: