Krašto apsaugos ministrė skaitys paskaitą VDU
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Spalio 20 d., ketvirtadienį, 12.30 val. VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete (Gedimino g. 44-202) Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė studentams skaitys paskaitą „Kokios nacionalinio saugumo strategijos reikia Lietuvai“.

Tą pačią dieną Politologijos katedroje (Gedimino g. 44-201) ministrė taip pat susitiks su fakulteto vadovybe, dėstytojais bei doktorantais.

Ministrė su studentais diskutuos apie naujai parengtą, šiuo metu Seime svarstomą LR Nacionalinio saugumo strategiją, joje išdėstytas Lietuvos valstybės nacionalinio saugumo politikos nuostatas, strategines kryptis ir jų įgyvendinimo planus.

„Poreikį peržiūrėti ir atnaujinti strategiją visų pirma lėmė pasikeitusi saugumo situacija po karinio Rusijos ir Gruzijos konflikto,“ – teigia krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė.

„Galiojanti nacionalinio saugumo strategija, parengta ir patvirtinta pirmaisiais Lietuvos narystės NATO ir ES metais, jau nebeatitinka saugumo aplinkos vertinimo. Kintanti saugumo aplinka, išaugę netradicinių grėsmių saugumui mastai paskatino iš naujo įvertinti valstybės saugumo aplinką ir atsakyti į klausimus, ar esamos nacionalinio saugumo nuostatos vis dar iš esmės atitinka Lietuvos nacionalinio saugumo ir gynybos politikos principus ir ar nevertėtų papildyti grėsmių Lietuvos nacionaliniam saugumui sąrašo“, – sakė ministrė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: