(c) KTU archyvo nuotr.

Nuo liepos 19 d. dvi savaites dešimt Kauno technologijos universiteto Informatikos fakulteto žiniasklaidos informacinių technologijų studentų atliks praktiką Lietuvos radijuje ir televizijoje (LRT). Jaunuoliai praktikuosis Naujienų tarnyboje arba Technikos centre. Ši galimybė studentams suteikta remiantis 2009 m. balandžio 30 d. pasirašyta bendradarbiavimo sutartimi tarp LRT ir KTU Informatikos fakulteto.

Planuojantys atlikti praktiką studentai jau turėjo galimybę nuvykti į Lietuvos radiją ir televiziją, kur jiems, kaip patys teigė, „buvo aprodytas kone kiekvienas LRT kampelis“. „Didžiausią įspūdį padarė darbas Naujienų tarnyboje, kur nuolat teka naujienų srautas, vyksta darbas tiesioginiame eteryje. Mane žavi visa, kas vyksta realiu laiku ir reikalauja didelės LRT darbuotojų kompetencijos bei gebėjimų“, – išsakė savo įspūdžius KTU Informatikos fakulteto pirmo kurso studentas Lukas Jakubauskas.

Lukas tikino, kad nori atlikti praktiką LRT, nes siekia perprasti žiniasklaidos srityje naudojamų technologijų principus ir įgyti patirties, pamatyti su kokiais sunkumais susiduria žiniasklaidos atstovai praktikoje ir kaip išsisuka iš sudėtingų situacijų.

Pasak LRT atstovų, kol kas nėra nuspręsta, kokias konkrečias užduotis turės atlikti studentai – jie patys turės rodyti iniciatyvą ir galės rinktis, kurių sričių įgūdžių nori įgyti. Jaunuoliai, pasirinkę praktiką LRT naujienų tarnyboje, sužinos, kaip rengiamos žinios, galės prisidėti prie jų montavimo ir kitų darbų. „Atlikdamas praktiką LRT įgysiu daugiau patirties, nei dirbdamas bet kurioje kitoje panašias paslaugas teikiančioje įmonėje, – tikino L. Jakubauskas. – Manau, kad LRT buvo ir yra svarbiausias informacijos sklaidos kanalas Lietuvoje.“

KTU Informatikos fakulteto dekanas prof. Aleksandras Targamadzė neslepia, kad praktika Lietuvos radijuje ir televizijoje yra puiki galimybė žiniasklaidos informacinių technologijų studentams pritaikyti ir pagilinti Universitete įgytas žinias.

Žiniasklaidos informacinių technologijų bakalauro studijų programa KTU Informatikos fakultete pradėta dėstyti nuo 2009 m. rugsėjo. Baigę šią studijų programą fakulteto absolventai galės dirbti televizijos, radijo, leidybos, interneto žiniatinklių kūrimo, reklamos ir multimedijų projektavimo firmose programuotojais ir architektais, garso ir vaizdo inžinieriais, informacijos specialistais ir kūrėjais, grafikos programuotojais.

KTU informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: