(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Vyriausybės pasitarime Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pristatė informaciją apie Laisvės alėjos rekonstrukcijos techninį projektą ir prašė vyriausybės narių tarpininkauti, kad Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektas būtų įtrauktas viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektų sąrašus ir jam būtų skirtas finansavimas.

Kauno miesto savivaldybė 2005 metais paskelbė tarptautinį urbanistinių – architektūrinių idėjų konkursą „Laisvės alėja-Europietiška bendravimo erdvė“. Aukščiausia vieta įvertintas Šarūno Kiaunės vadovaujamos grupės pasiūlymas.

Šiuo metu architektas Š. Kiaunė kartu su „Kauno plano“ įmone rengia Laisvės alėjos rekonstrukcijos techninį projektą. Techninis projektas suskirstytas į 6 etapus, rengiant atskirą dokumentaciją bei gaunant atskirus statybos leidimus.

Projektas etapais skirstomas tam, kad Laisvės alėjos rekonstrukciją būtų galima vykdyti etapais, užtikrinant tolygų Laisvės alėjos parduotuvių ir kavinių darbą, transporto eismą alėją kertančiomis gatvėmis. Etapai skirstomi:
I. Tarp Vilniaus ir I. Kanto gatvių;
II. Tarp I. Kanto ir Maironio gatvių;
III. Tarp Maironio ir S. Daukanto gatvių;
IV. Tarp S. Daukanto ir A. Mickevičiaus gatvių;
V. Tarp A. Mickevičiaus gatvės ir Nepriklausomybės aikštės;
VI. Tarp Vytauto prospekto ir Trakų gatvės.

Laisvės alėjos I etapo rekonstravimo kaina yra 9,8 mln. litų. Šio etapo techninis projektas jau yra parengtas. Laisvės alėjos rekonstravimo bendra kaina yra 82 mln. litų. 2-5 etapų techniniai projektai baigiami rengti.

„Laisvės alėjos rekonstrukcija – vienas iš pagrindinių miesto prioritetų. Nelaukdami rekonstrukcijos pradžios, jau pakeitėme šviestuvus, suoliukus. Šie darbai Savivaldybei kainavo 2,5 mln. litų. Pėsčiųjų gatvės rekonstrukcija yra labai brangi, kadangi teks keisti visą infrastruktūrą, todėl Kaunui labai svarbu, kad šis projektas būtų įtrauktas į viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektų sąrašus“, – pasitarimo metu sakė meras A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: