© Promo123.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas sulaukė vizito iš kaimyninės šalies. Aerodromą aplankė sraigtasparnių grupė pakilusi iš Latvijos. Šiuo vizitu lakūnai pagerbė tautos didvyrių S. Dariaus ir S. Girėno atminimą bei pažymėjo šventinių renginių ciklo pradžią skirtą S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą 80-mečiui paminėti.

Pirmadieno rytą virš aerodromo pasirodė sraigtasparnių R-44 grupė. Tai sraigtasparnių asociacijos ,,Aerosojuz” organizuotas aviacinis skrydis.

2011 m. ta pati asociacija organizavo sraigtasparnių skrydį aplink Baltijos jūrą ir baigdama maršrutą pirmą kartą aplankė Kauną.

Kalbintas sraigtasparnių grupės vadovas Sergejus Komarovas pasakoja, kad šį kartą aplankyti aerodromą pasaktino žinia apie lietuvių tautos didvyrių S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą 80- ąsias metines.

„S. Dariaus ir S. Girėno istorinis skrydis žinomas visose šalyse. Šie lietuvių lakūnai atspindi tautos ryžtą bei siekį išplėsti savo galimybių ribas. Tais laikais skrydis per Atlantą buvo tikrai sudėtingas iššūkis, kuriam tikrai ne kiekvienas būtų pasiryžęs“, pasakoja Sergejus Komarovas.

Atskridę lakūnai iš oro apžiūrėjo Kauną ir nešykštėjo pagyrimų šiam miestui. Kaip didžiausią privalumą įvardino miesto centre įsikūrusį aerodromą.

„Aerodromas miesto centre yra didelė vertybė. Ateityje plečiantis aviaciniam turizmui tai bus variklis kuris į miestą pritrauks dar didesnius lankytojų srautus.

Taip pat tai paskatins tarptautines kompanijas savo padalinius steigti būtent šiame mieste. Nes kas gali būt geriau nei atskridus, į savo ofisą nueiti tiesiog pėščiom“, – pasakoja Sergėjus.

Pasisvečiavę Kaune lakūnai savo kelionę tęsia link Prancūzijos ir Ispanijos.
Primename, kad 2013 metai Vyriausybės nutarimu patvirtinti S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą metais minint 80-metį.

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas yra seniausias Lietuvoje bei vienas iš seniausių Europoje. Būtent šiame aerodrome buvo laukiama parskrendant legendinių lakūnų. Minint skrydžio metines vasarą, liepos 20 d., aerodrome bus surengta aviacijos šventė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: