(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pergale pradėjo draugišką turnyrą Ispanijoje. Pirmose rungtynėse lietuviai rezultatu 86:84 (21:23, 19:15, 27:25, 19:21) palaužė Slovėnijos rinktinę.

Mačą sėkmingiau pradėjo slovėnai, tačiau lietuviai neleido jiems atitrūkti ir viso susitikimo metu pirmavo tai viena tai kita komanda. Rungtynių nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėmis sekundėmis. Rytoj lietuviai susitiks su turnyro šeimininkais – ispanais.

Paulius Jankūnas aikštėje per beveik 17 minučių į varžovų krepšį įmetė 11 taškų ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Mantas Kalnietis prie pergalės pridėjo 9 taškus, atkovojo 4 atšokusius kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Tadas Klimavičius per 12,5 minutės į varžovų krepšį įmetė 5 taškus, o Martyno Andriuškevičiaus sąskaitoje – 4 taškai.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo Robertas Javtokas, kuris pelnė 14 tašku, atkovojo 3 kamuolius ir atliko rezultatyvų perdavimą. 13 taškų ir 6 atkovotus kamuolius prie pergalės pridėjo Linas Kleiza.

Slovėnų gretose nesulaikomas buvo Goranas Dragičius, kuris pelnė 21 tašką. 15 taškų pelnė Bostjanas Nachbaras, 14 įmetė Sani Bečirovičius, o Primozo Brezeco sąskaitoje – 11 taškų.

Tai buvo jau trečioji lietuvių pergalė prieš artėjantį Pasaulio krepšinio čempionatą Turkijoje. Prieš šį turnyrą lietuviai sužaidė dvejas kontrolines rungtynes ir abiejuose susitikimuose šventė pergales. Pirmajame mače su Suomija Lietuvos rinktinė 91:59 be didesnių sunkumų nušlavė varžovus. Tačiau antrose rungtynėse prireikė netgi pratęsimo, po kurio lietuviai, vedami Pauliaus Jankūno ir Manto Kalniečio, 93:84 palaužė Čekijos krepšininkus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: