(c) Valdo Knyzelio nuotr.
Lietuvos futbolo federacijos teisėjas Gediminas Mažeika

Futbolo arbitrų iš Lietuvos brigada su Gediminu Mažeika priešakyje ketvirtadienį teisėjavo UEFA Europos lygos rungtynėms Šveicarijoje.

Lietuvis aikštės teisėjas G.Mažeika, jo asistentai Vytautas Šimkus, Darius Miklovas ir rezervinis teisėjas Sergejus Slyva dirbo UEFA Europos lygos atkrintamojo etapo pirmosiose rungtynėse tarp Lauzanos „Lausanne“ ir Maskvos „Lokomotiv“ (Rusija) klubų. Mačas baigėsi lygiosiomis 1:1.

Teisėjų iš mūsų šalies pasirodymą per televiziją stebėjo ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) prezidentas Jonas Braga.

„Lietuvos arbitrai paliko gerą įspūdį ne tik man, bet ir kitiems, kurie matė rungtynes. Teisėjavimą pagyrė ir televizijos komentatoriai. G.Mažeika apsiejo tik su viena geltona kortele, o tai rodo, jog teisėjas valdė situaciją aikštėje. Manau, jog sulauksime teigiamų įvertinimų“, – vylėsi LFTA vadovas.

Anot jo, lietuvių geras pasirodymas neturėtų likti nepastebėtas – jie ateityje gali būti pakviesti ir dirbti UEFA Europos lygos grupių etapo rungtynėse.

Kaunietis G.Mažeika ir vilnietis Nerijus Dunauskas šį sezoną jau teisėjavo UEFA Europos lygos atrankos susitikimams, o pirmasis taip pat buvo pakviestas į UEFA U-19 jaunimo čempionato finalinį etapą Prancūzijoje.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: