Lietuvos futbolo rinktinė sutriuškino svečius iš Armėnijos
(c) V.Knyzelio/LFF.lt
Edgaras Česnauskis sveikinamas po įvarčio

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė atliko sėkmingą repeticiją prieš rugsėjo mėnėsį vyksiančias EURO 2012 atrankos rungtynes. Efektyviai atakavę Lietuvos futbolininkai kontrolinėse rungtynėse sutriuškino svečius iš Armėnijos, kurie rungtynes baigė dešimtiese.

Pirmąjį įvartį po kampinio smūgiu galva lietuviams pelnė Arūnas Klimavičius.Antrąjį pertraukos baudos smūgiu įmušė Edgaras Česnauskis, o po tikslios kombinacijos ir pastarojo žaidėjo perdavimo Lietuvos rinktinės pergalę įtvirtino Ričardas Beniušis.

Rugsėjo 2 dieną Lietuva Kaune priims Lichtenšteino rinktinę, o po keturių dienų svečiuose žais su Škotija.

Preliminari rungtynių statistika

Lietuva-Armėnija 3:0 (1:0)

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadionas

Teisėjas – Andrejs Sipailo (Latvija)

Įvarčiai: 9 min. Arūnas Klimavičius, 75 min. Edgaras Česnauskis, 78 min. Ričardas Beniušis (Lietuva)/

Pašaliniti: 59 min. Varazdat Haroyan (Armėnija) pašalintas iš aikštės/

Lietuva: Žydrūnas Karčemarskas, Arūnas Klimavičius, Marius Žaliūkas, Andrius Skerla (65 min. Vytautas Andriuškevičius), Deividas Česnauskis (88 min. Lukas Baranauskas), Saulius Mikoliūnas (75 min. Povilas Leimonas), Kęstutis Ivaškevičius (46 min. Mindaugas Panka), Deividas Šemberas, Arvydas Novikovas (56 min. Mantas Savėnas), Edgaras Česnauskis, Tadas Labukas (72 min Ričardas Beniušis). Atsarginis: Ernestas Šetkus.

Armėnija: Karen Israelyan, Sargis Hovsepyan, Varazdat Haroyan, Hrayr Mkoyan, Levon Airapetian, Henrikh Mkhitaryan, Karlen Mkrtchyan (70 min. Artur Yuspashayan), Edgar Malakyan (54 min. Edgar Manucharyan), Gevorg Ghazaryan, Marcos Pizzeli (54 min. Artur Yedigaryan), Artur Sarkisov (58 min. Yura Movsisyan). Atsarginiai: Arsen Petrosyan, Artak Yedigaryan, Zaven Badoyan.

Komentarai po rungtynių:

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Raimondas Žutautas:

„Tai buvo geros, aukšto lygio rungtynės. Sutikome pajėgų varžovą – technišką ir mobilią komandą. Aišku, varžovų treneris eksperimentavo, turėjo naujų žaidėjų. Bet labiausiai džiugu, kad vyrai parodė, jog moka žaisti ir įmušti įvartį.

Rezultatas labai geras, bet negaliu pasakyti, kad žaidimas labai džiugina. Armėnai dažnai kontroliavo kamuolį, neretai išeidavo į greitas ir pavojingas kontratakas. Gerai kad turėjome žaidybinę persvarą ir tada buvo lengviau kurti. Tai sunkiau nei ardyti. Dar reikės taisyti klaidas, šį kartą tam laiko turėjome mažai, bet rugsėjį bus ilgesnė rinktinės stovykla.

Edgaras Česnauskis pirmajame kėlinyje buvo kiek pasyvus, bet jis yra pavojingas bet kurią minutę ir tai įrodė pats įmušdamas bei asistuodamas komandos draugams. Edgaras ir Saulius Mikoliūnas aktyviai rungtyniavo atakoje, leidome jiems atlikti šiek tiek mažiau gynybinių funkcijų.

Draugiškose rungtynėse reikia suteikti jauniems futbolininkams emocijų ir vilties, kad galima patekti į nacionalinę rinktinę. Norėjau pamatyti Julių Aleksandravičių, bet jis išvykęs su jaunimo rinktine, todėl pakvietėme Luką Baranauską. Debiutavo ir Vytautas Andriuškevičius. Jam dar reikia priprasti prie rinktinės, bet džiaugiuosi, kad atsirado kairiakojis gynėjas ir šioje pozicijoje neturėsime problemų.Turime ir kitą kairiakojį Arvydą Novikovą. Jis įrodė, kad yra vertas nacionalinės rinktinės.

Gynybos dešinėje antras draugiškas rungtynes rungtyniavo Deividas Česnauskis. Jei jis taip žais ir toliau, tikrai turės vietą startinėje sudėtyje. Rungtyniaus tie, kurie rodys geriausią žaidimą. Niekada nežais tik pavardės. Mantą Savėną pakvietėme į rinktinę kai jis dar žaidė Rusijos I lygoje, tačiau netrukus jis liko be klubo.

Svarbu, kad jis susirastų naują ekipą, kur galėtų žaisti ir treniruotės Visiems vyrams linkiu daugiau žaidybinės praktikos, nes be jos futbolininkai greitai „iškrenta“ iš žaidimo.

Lauksime rugsėjo 2 dienos, kai rungtynėse su Lichtenšteinu būtina iškovoti pergalę.Marius Stankevičius ir Tomas Danilevičius tikrai atvažiuos, jei bus sveiki. Pamatysite daugiau žaidėjų.“

Armėnijos rinktinės vyr. treneris Vardan Minasyan:

„Šiose rungtynėse nemažai eksperimentavome, išbandėme jaunų futbolininkų, kurie bus naudingi ateičiai. Mačas buvo svarbus ruošiantis Europos čempionato atrankos kovoms. Vienas užduotis įgyvendinti pavyko, kitų – ne. Stengsimės išanalizuoti savo klaidas ir jų nebekartoti. Kai antrajame kėlinyje gavome raudoną kortelę mūsų žaidimo planas sugriuvo.

Lietuvos rinktinė – gera, fiziškai ir psichologiškai stipri komanda, kurios žaidėjai rungtyniauja pajėgiuose klubuose. Kuriuos žaidėjus norėčiau turėti savo komandoje? Man labiausiai patiko Rusijoje žaidžiantys saugai Deividas Šemberas ir Edgaras Česnauskis.“

Lietuvos rinktinės vartininkas Žydrūnas Karčemarskas:

„Nebuvo lengva kaip galėtų parodyti rezultatas. Gerai susitvarkėme gynyboje, o greitas įvartis pridėjo pasitikėjimo savo jėgomis. Kai pašalino varžovų žaidėją, buvo daug. Padariau vieną klaidą, bet gerai kad varžovai nesugebėjo įmušti ir pavyko laimėti “sausai”. Labai smagu į rinktinę sugrįžti po pertraukos. Negaliu pasakyti, kad jaučiuosi saugus dėl savo vietos komandoje. Šiandien gali būti saugus – rytoj ne. Konkurencijos komandoje nebijau. Tiesiog reikia daryti tai ką sugebi ir tikėtis, jog žaisi.“

Lietuvos rinktinės puolėjas Ričardas Beniušis:

„Labai džiaugiuosi, kad manimi pasitikėjo ir suteikė šią progą. Įrodžiau, kad galiu įmušti. Visi labai norėjome įvarčių ir įmušėme tris kartus. Tai prides pasitikėjimo savo jėgomis. Taip pat nepraleidome įvarčio – tai irgi pliusas. Kovojome kaip kumštis ir todėl. Tokios rungtynės naudingos ir bus žingsnis į priekį. Manau, kad padarėme visiems nedidelę šventę.“

Lietuvos rinktinės gynėjas Vytautas Andriuškevičius:

„Viskas gerai – laimėjome, geros emocijos. Įvartis pradžioje leido šiek tiek atsipalaiduoti. Kai varžovai neteko vieno žaidėjo, buvo dar lengviau ir įmušėme du įvarčius. Žaidžiau pirmą kartą, todėl buvo šioks toks jaudulys. Jis būna prieš kiekvienas rungtynes, o rinktinėje tai jaučiasi dar labiau. Bet didelio streso nebuvo, nes tuo metu pirmavome. Manau, kad po truputį bus lengviau, kuo toliau tuo labiau tikiuosi apsiprasti rinktinėje.“

Lietuvos rinktinės puolėjas Lukas Baranauskas:

„Skambučio į rinktinės treniruotę sulaukiau netikėtai. Džiaugiuosi, kad gavau žaisti. Jaučiasi aukštesnis lygis, viskas daug greičiau. Malonu išeiti į aikštę kartu su rinktinės žvaigždėmis, tikrai aukšto lygio žaidėjais. Patarimų gavau iš savo žemiečių alytiškių, kaip geriau atsiverti kamuolį pamokė Tadas Labukas, sake, kad sveriu nemažai, todėl man reikėtų žaisti kiečiau. Į kuriuos žaidėjus norėčiau lygiuotis? Kaip puolėjai patinka Darvydas Šernas, T. Labukas.“

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: