(c) LFF archyvo nuotr.

Lietuvos salės futbolo nacionalinė rinktinė Baltijos taurės turnyrą pradėjo pergale. Antradienio vakare mūsų futbolininkai Rygoje rezultatu 4:1 pranoko Estijos rinktinę.

Lietuviai nuo rungtynių pradžios turėjo iniciatyvą ir 10 minutę po Vladimiro Zadneprovskio pelnyto įvarčio įsiveržė į priekį. Vėliau Lietuvos rinktinė rezultatą padvigubino, o įvartį 14 min. pelnė Tomas Nemanis. Pirmojo kėlinio gale estams pavyko sušvelninti rezultatą. Antrajame kėlinyje lietuviai ir toliau išlaikė iniciatyvą savo rankose, o rezultatą 25 ir 27 minutėmis padidino Jurijaus Jeremejevo ir Arūno Šteino pelnyti įvarčiai. Lietuvos rinktinė šventė pergalę rezultatu 4:1.

“Manau, jog pelnytai laimėjome šias rungtynes, nes visą laiką turėjome iniciatyvą savo rankose. Gaila tik dėl to, kad praleidome įvartį. Bet vaikinai sugebėjo gerai kautis atsižvelgiant į tai, jog prieš tai turėjo ilgą kelionę iš Vilniaus į Rygą“, – LFF.lt sakė rinktinės vyriausiasis treneris Daivydas Kalpokas.

Pailsėti Lietuvos ekipai laiko liko nedaug – jau trečiadienį laukia lemiama dvikova su turnyro šeimininke Latvijos komanda, kuri pirmąsias savo rungtynes su estais laimėjo rezultatu 6:1.

“Prieš susitikimą žaidėjams nesakėme, kad estus reikia įveikti didesniu įvarčių skirtumu. Tiesiog reikia patiems stengtis nugalėti Latvijos rinktinę. Aišku, tai padaryti bus nelengva. Šeimininkai šiandien turėjo laisvą dieną, o mes būsime priversti žaisti antrą dieną iš eilės. Bet tikiu, kad mūsų rinktinės masažuotojas padės vyrams atsigauti”, – kalbėjo D.Kalpokas.

Lietuvos ir Latvijos salės futbolo rinktinės trečiadienį nuo 17 val. žais Rygos olimpiniame sporto centre.

Rungtynių statistika

Estija – Lietuva 1:4 (1:2)
Rygos Olimpinis sporto centras
Teisėjai – Kiazo Leladze ir Aleksandrs Golubevs (Latvija)
Įvarčiai: 10 min. Vladimiras Zadneprovskij (0:1), 14 min. Tomas Nemanis (0:2), 17 min. Ragnar Rump (1:2), 25 min. Jurij Jeremejev (1:3), 27 min. Arūnas Šteinas (1:4)
Įspėtas: 31 min. Mark Švets (Estija)

Lietuva: Egidijus Liubauskas, Arūnas Šteinas, Tomas Nemanis, Marius Bezykornovas, Justas Gulbinas. Atsarginiai: Vitalij Baj, Vladimiras Zadneprovskij, Valentin Baranovskij, Pavelas Smolkovas, Jurij Jeremejev, Jaunius Juozaitis, Audrius Juozaitis.

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: