Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) ragina Seimo narius skubiai kreiptis į LR Konstitucinį teismą dėl Mokslo ir studijų įstatymo nuostatų atitikties Konstitucijai. Tai tapo neišvengiama, kai Švietimo ir mokslo ministerijos vadovas atvirai deklaravo savo nuomonę, jog gruodį Konstitucinio teismo paskelbtos išvados neleidžia teigti, kad įstatymas prieštarauja Konstitucijai.

„Švietimo ir mokslo ministerija, naudodamasi juos remiančiomis organizacijomis, spekuliuoja aukštojo mokslo sistemos griuvimu bei taip bando ignoruoti akivaizdžias dabartinės aukštojo mokslo ydas. LSAS atstovaujami studentai nori kokybiškos aukštojo mokslo reformos, tad jei, ministro manymu, įstatymas yra geras, kodėl taip bijoma jo normų patikros Konstituciniam teisme?“, – klausia LSAS prezidentas Arūnas Mark.

Švietimo ir mokslo ministerija, ignoruodama bet kokias diskusijas apie aukštojo mokslo situaciją, kelia sumaištį tarp studijuojančių ir planuojančių studijuoti, nesiima jokių veiksmų keisti dabartinę situaciją. Nesuprantama, kaip dalį studentų atstovaujančios organizacijos (pavyzdžiui, Lietuvos studentų sąjunga), gali atvirai pasiduoti Švietimo ir mokslo ministerijos įtakai bei ignoruojant Konstitucinio Teismo išaiškinimo nuostatas versti pritarti ydingai reformai, grasinant bei manipuliuojant šių metų priėmimo į aukštąsias mokyklas sustabdymu.

„Aukštojo mokslo sistema taps skaidresne ir aiškesne, jei Konstitucinis teismas su Seimo nutarimu pirmumo teise išaiškins Mokslo ir studijų įstatymo atitiktį Konstitucijai dar iki kitos Seimo sesijos. Praėjusių metų pavasarį įstatymo priėmimas buvo dar intensyviau raginamas priimti skubos tvarka, tad laiko ištaisyti Konstitucinio teismo nurodytas klaidas iki šių metų priėmimo į aukštąsias mokyklas tikrai yra pakankamai“, – sako A. Mark.

LSAS informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: