Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kaltinimai dėl lytinio išnaudojimo, siejami su velioniu BBC žvaigžde Jimmy Savile’iu, nugramzdino Didžiosios Britanijos nacionalinį transliuotoją į didžiausią krizę per pastaruosius 50 metų, perspėjo vienas įtakingas reporteris.

Veteranas BBC užsienio naujienų redaktorius Johnas Simpsonas duodamas interviu, kuris bus parodytas pirmadienį, aiškino, jog dėl šio skandalo transliuotojas atsidūrė “labai pavojingoje” padėtyje.

BBC neigia pranešimus, kad transliuotojas sustabdė tyrimą dėl J.Savile’io elgesio, nes esą tai aptemdę programas, skirtas pernai mirusio laidų vedėjo, kuriam buvo 84 metai, atminimui.

“Tai blogiausia krizė, kokią prisimenu iš savo beveik 50 metų darbo BBC, – J.Simpsonas sakė televizijos BBC1 pagrindinei žurnalistinių tyrimų laidai “Panorama”. – Nemanau, kad BBC į tai reagavo itin gerai.”

“Noriu pasakyti, jog manau, kad geriau elgtis teisingai nuo pradžių ir pasakyti, kad mes ketiname viską atverti ir visiems viską parodyti”, – pridūrė jis.

Britanijos policija, tirianti pareiškimus dėl ekscentriškos žvaigždės, penktadienį nurodė, jog užregistruota jau iki 200 potencialių aukų. Pareigūnai pradėjo išsamų baudžiamąjį tyrimą dėl kitų įtariamųjų, kurie tebėra gyvi.

J.Savile’is buvo vienas iš populiariausių Britanijos televizijos laidų vedėjų, surinkdavusių didžiules sumas labdaros projektams. Tačiau kaltinimai, kad jis lytiškai išnaudojo nepilnametes, aptemdė J.Savile’o reputaciją, o BBC įtariama dangsčiusi jo veiksmus.

Praėjus dviem savaitėms po to, kai vienoje komercinės televizijos ITV laidoje buvo paskelbti kaltinimai J.Savile’ui, kuriuos išsakė kelios moterys, Skotland Jardas pareiškė, kad tyrimo mastas labai padidėjo, kai skundus pateikė dešimtys kitų žmonių.

BBC paskelbė atkliksianti nepriklausomą tyrimą dėl transliuotojo “kultūros ir praktikos” per J.Savile’io darbo laikotarpį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: