Šokio teatro "AURA" archyvo nuotr.

Tarptautinio šokio festivalio “Aura’22” atidarymui skirtas režisierės Annie Dorsen ir atlikėjos Anne Juren monospektaklis “Magiška” išties jaudinantis, gal net sukrečiantis reginys. Kas tai – teatras, magija, šou? Į šį klausimą galės atsakyti patys žiūrovai.

Provokuojantis kūrinys skirtas tik suaugusiesiems, todėl į salę vaikai nebus įleidžiami. Festivalio organizatoriai draugiškai įspėja ir suaugusiųjų auditoriją. “Visi, kurie mėgsta tradicinį šokį ir gražią muziką, tegul neina”, – pataria choreografė, festivalio “Aura’22” meno vadovė Birutė Letukaitė.

Metalinėmis scenos grindimis sklendžianti varinė dėžė, praryta raudono audinio skiautė    ištraukiama iš atlikėjos tarpkojo, apnuogintas kūnas iki kraujo žalojamas žirklėmis – tai tik keletas aštrių pasirodymo dėlionės detalių. Spektaklyje “išgirsime” ir erotikos ar net pronografijos pustonių.

Vienok, iššaukiančiomis galinčios pasirodyti išraiškos priemonės nėra savitikslės. Pasitelkiant ironiją keliami tiek politiniai, socialiniai, tiek vidiniai, moters kaip moters ir moters kaip menininkės vaidmens šiuolaikinėje visuomenėje klausimai. Ar gali socialiniai įsipareigojimai tapti malonumu, ar meną skandina kapitalizmas, galiausiai ar kelias į vyro širdį eina per skrandį? Apie tai kviečia diskutuoti atlikėja Anne Juren.

Neatmestina, jog žiūrovas spektaklį “Magiška” gali priimti kaip pornografinį šou, pridengtą magija ir triukais, galbūt kažkam jis pasirodys kaip feministinis pamfletas.

Bet kokiu atveju, monospektaklis “Magiška” abejingų nepaliks. Atsakymų į iškeltus klausimus taip pat nepateiks. Jis paliks atviras duris diskusijai.

Choreografija ir režisūra: Annie Dorsen ir Annie Juren

Atlikimas – Anne Juren
Iliuzionistas – Steve Cuiffo
Muzika – Christophe Demarthe

Trukmė 50 min.

Rugsėjo 27 d., ketvirtadienis, 19 val., „Girstučio“ kultūros ir sporto centre

(Kovo 11-osios g. 26)

Daugiau informacijos www.dancefestival.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: