(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų tautinių šokių kolektyvas „Malūnėlis” užėmė pirmąją vietą Charkove rugpjūčio pabaigoje vykusiame VIII-ajame tarptautiniame vaikų choreografijos meno festivalyje „Žaliasis pasaulis” („Zelen svit”). Ansamblio vadovės Birutė Brazdžiūtė ir Zita Labutienė džiaugėsi festivalio laureatų diplomu.

– Festivalis vyksta nuo 1996 metų. „Malūnėlis” dalyvavo pirmą kartą. Konkurso programa turi atspindėti nacionalinę savo šalies choreografiją, arba šiuolaikinę choreografiją, paremtą folkloru. Smagu, kad mūsų vaikų pasirodymas buvo įvertintas taip svariai, – sakė kolektyvo vadovė.

Festivalis skirtas Charkovo miesto gimtadieniui, jame dalyvavo 14 kolektyvų iš Ukrainos, Lietuvos, Baltarusijos kazachijos ir Uzbekijos.

– Kolektyvų choreografijos lygis, ypač Ukrainos, Baltarusijos labai aukštas, – sakė Birutė Brazdžiūtė, – tačiau komisiją sužavėjo mūsų nacionalinio šokio gražūs brėžiniai, lengvumas, kostiumų autentika. Daug pagyrimų sulaukė liaudies instrumentų orkestras, vienintelis konkurse. Dauguma jau praranda savo nacionalinius instrumentus, šoka pagal muzikinius įrašus. Tad mūsų ansambliui vieninteliam buvo leista baigiamajame koncerte atlikti visą programą, kai kiti kolektyvai šoko po vieną šokį”.

Festivalio dalyvių apgyvendinimo, dalyvavimo išlaidas padengė šeimininkai, o svečiai pamatė daug naujo – buvo surengta ekskursija po miestą, vaikai susipažino su bendraamžiais iš kitų šalių, pamatė visiškai kitokias kultūros tradicijas.


Kultūros skyriaus informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: