© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Mažmeninės prekybos apyvarta euro zonoje rugpjūtį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, padidėjo 1,2 proc., rodo Eurostato penktadienį paskelbti duomenys.

Analitikai prognozavo, kad mažmenininkų apyvarta bendros valiutos bloke paskutinį vasaros mėnesį paūgės tik vidutiniškai 0,1 procento.

Palyginti su 2013 metų rugpjūčio mėnesiu, mažmeninės prekybos apyvarta padidėjo 1,9 proc. vietoj prognozuotų 0,7 procento.

Patikslintais skaičiavimais, liepą metinis mažmenininkų apyvartos prieaugis sudarė 0,5 proc., o ne 0,8 proc., kaip skelbta pirmiau.

Maisto produktų, gėrimų ir tabako gaminių pardavimai euro zonoje rugpjūtį, palyginti su liepos mėnesiu, paūgėjo 0,6 proc., o ne maisto prekių pardavimai išaugo 1,5 procento.

Palyginti su 2013 metų rugpjūčio mėnesiu, maisto produktų, gėrimų ir tabako gaminių pardavimai smuko 0,2 proc., o ne maisto prekių pardavimai padidėjo 3,6 procento.

Rugpjūtį, palyginti su tuo pat mėnesiu pernai, mažmenininkų pardavimai Vokietijoje padidėjo 3,1 proc., Prancūzijoje – 2,1 proc., o Ispanijoje – 0,7 procento.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: