(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Malonu ne tik gauti, tačiau ir duoti. Tokia paprasta mintis įkvėpė Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultete dirbančius menininkus, kurie nuo lapkričio mėnesio vykdo akciją „Kuriu kalėdinę dovaną sau ir artimiesiems“ ir bando šią laiko patikrintą nuostatą įskiepyti likimo išbandymus patyrusiems mažiesiems kauniečiams.

Akcijos metu jau keletą penktadienių J. Vienožinskio menų fakulteto studijų duris atveria vaikai, atvykę iš įvairių Kauno globos namų, dienos centrų, įsikūrusių Šančiuose, Žaliakalnyje, Senamiestyje ir kitose Kauno vietose.

Specialiuose užsiėmimuose vaikams fakulteto dėstytojai ir studentai stengiasi atskleisti keramikos, odos, tekstilės, grafikos, tapybos, stiklo meno paslaptis ir moko sukurti dirbinius, kuriuos mažieji dienos centrų lankytojai Kalėdų proga galės įteikti brangiems žmonėms. Vaikai pratinami naudoti dailės priemones – medžiagas, įrankius, technikas, visą inventoriaus visumą – darbams kurti.

„Stengiamės ugdyti vaikų kūrybiškumą, suteikti jiems vilties ir prasmės gyvenime – gal tikrai menas gali išgelbėti pasaulį?“ – retoriškai klausia viena akcijos rengėjų, Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakulteto dekanė Sigita Saulėnienė.

Pasak dekanės, akcija atneša naujos patirties visiems – ir vaikams, ir studentams – šie įgauna prasmingos pedagoginės praktikos. „Dėstytojams taip pat įdomu stebėti šį naują reiškinį – juk kai kurie iš jų nėra dirbę su tokio amžiaus vaikais, išskyrus savuosius, ir tai kai kada kelia jaudulį, nuostabą, truputį baimės ir daug džiaugsmo. Juk tai kitoks procesas nei dirbant su studentais,“ – pastebi S. Saulėnienė.

Organizatorius džiugina teigiami vaikų atsiliepimai, anot jų, mažieji laukia naujų susitikimų. „Tikimės, kad tai gali vaikus motyvuoti ateityje kitaip žvelgti į žmogaus kuriamą bet kokios paskirties produktą, pamąstyti ir apie savo galimybes, gebėjimus, jų ugdymą,“ – teigia S. Saulėnienė, neatmetanti minties, kad ateityje galbūt kuris iš vaikų išaugs rimtas dailininkas.

Akcijos iniciatoriai primena, kad į pabaigą artėjantys metai buvo paskelbti Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi metais. Meno pamokų maratoną vainikuos Advento popietė Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakultete, kurią dėstytojai ir studentai planuoja kartu su vaikais surengti antrąją gruodžio savaitę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: