(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Pastebėta, kad gyventojai vagia Kauno miesto savivaldybės lėšomis pasodintas gėles.

Kaip ir kasmet, Kauno miesto savivaldybės užsakymu gegužę mieste pasodinta gėlių. Daugiausia gėlių (Gvinėjos sprigių, kompaktinių pelargonijų, gvazdikinių serenčių, visadžydžių begonijų) pasodinta Laisvės alėjoje.

Gėlės taip pat pasodintos Santakos parke, Vilniaus gatvėje prie požeminės perėjos, Miesto sode, Europos prospekte. Iš viso kasmet pasodinama ir prižiūrima apie 1400 kv. m. vienmečių gėlių, taip pat prižiūrima apie 450 kv. m. daugiamečių gėlių, kurios auga Draugystės, Kalniečių parkuose, prie Sporto gatvės, Raudondvario plento žiede. Kaune taip pat įrengti du papildomi gėlynėliai L. Sapiegos ir K. Donelaičio g,. kampe bei Birštono ir Šv. Gertrūdos g. kampe.

Savivaldybės iniciatyva prieš savaitę prie Kauko laiptų fontanėlio buvo pastatyti 5 gėlių loveliai su ryškiai žydinčiomis raudonomis pelargonijomis, tačiau jau pirmadienį visi loveliai buvo pavogti.

Labai prašome miestiečius nebūti abejingiems vagystėms ir apie jas pranešti policijai arba Savivaldybės viešosios tvarkos tarnybai. Miestas bejėgis puošti viešąsias erdves, jei, vos pasodinus gėlių, jos yra pavagiamos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: