Mokytojų dienai - iš gėlių nuaustas kilimas

Spalio 7 d., penktadienį, šalies profesinių mokyklų mokiniai sukurs originalią dovaną Lietuvos mokytojams – M. K. Čiurlionio kūrybos motyvais nuaustą gėlių kilimą.

Floristinis darbas bus komponuojamas nuo 16 val. Šiuolaikinio meno centre (Vokiečių g. 2, Vilniuje).

„Skiautinį“ iš augalų, jų lapų, žiedų ir pan. siūs būsimieji floristai iš Alytaus, Klaipėdos, Kauno, Vilniaus profesinio mokymo įstaigų, kuriose panaudojant ES paramą kuriami modernizuoti profesinio mokymo sektoriniai centrai.

Jie aprūpinami naujausia praktinio mokymo įranga ir teiks profesinio mokymo paslaugas visiems Lietuvos gyventojams, norintiems įgyti profesinę kvalifikaciją arba ją tobulinti.

Kūrinio eksponavimo metu bus rodoma vaizdo medžiaga, kaip buvo kuriamos floristinės skiautės ruošiantis šios idėjos įgyvendinimui mokyklose.

Tą pačią dieną Vilniuje rengiama šventinė programa Mokytojų dienos proga „Mokytojų diena ir naktis muziejuje“. 15 val. ir 17 val. mokytojams duris atvers 20 muziejų, galerijų, kūrybinių dirbtuvių, kino teatras „Skalvija“.

Tai šventinės programos Mokytojų dienos proga dalis: kaip ir praėjusiais metais, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius kviečia mokytojus Vilniaus kūrybinėse erdvėse kartu paminėti Mokytojų dieną.

19 val. Šiuolaikinio meno centre prasidės šventinis koncertas – muzikinę programą iš savo mokyklos laikų diskotekų ir naujai įgytų įrašų parengė ir prie didžėjaus pulto gros ministras G. Steponavičius.

„Nuoširdžiai dėkodamas už regimą ir neregimą triūsą, už orų savo pareigų atlikimą ir giedra nuotaika palaikomą kantrybę, kviečiu Jus į kūrybinius susitikimus įvairiuose Vilniaus menų centruose ir tradicija tampančią „Mokytojų dieną ir naktį muziejuje“, – kvietime sako ministras G. Steponavičius. – Šį kartą specialiai Jūsų lauksime Šiuolaikinio meno centre – provokuojančioje ir intriguojančioje naujausių išlavintos vaizduotės eksperimentų erdvėje bei parodų salėse ir kūrybinėse dirbtuvėse“.

Pernai švietimo ir mokslo ministro G. Steponavičiaus iniciatyva Nacionalinėje dailės galerijoje Tarptautinės mokytojų dienos proga buvo surengta „Mokytojų naktis muziejuje“. Renginyje dalyvavo daugiau kaip 500 mokytojų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: