(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Laukiame skambučių tų, kuriems sunku išspręsti užgriuvusias gyvenimo problemas, kurie neturi šalia išklausančio ir palaikančio artimo žmogaus, kurie kenčia nuo vienatvės ar net nebenori gyventi… Atsiverkite mums – Jūsų bendraamžiams. Mes stengsimės, kad jūs pasijustumėte saugesni, išklausyti ir suprasti. Gavus tokį palaikymą, lengviau išgirsti ir suprasti save. Kartais reikia nedaug, kad tai, kas ką tik atrodė juoda ir nebe pataisoma, pasirodytų išsprendžiama ir šviesu. Jei Jums prireiktų kitokios pagalbos, nukreiptume pas Jums reikalingus specialistus ar organizacijas.

Kauno Jaunimo linija yra nevyriausybinė, pelno nesiekianti jaunuolių organizacija. Pagrindinis mūsų tikslas – teikti emocinę paramą jaunuoliams, išgyvenantiems krizes, galvojantiems nusižudyti, turintiems kitokių psichologinių problemų bei atlikti prevencinį darbą šioje srityje jaunimo tarpe.

Kauno Jaunimo linijos savanoriai budi prie telefono kiekvieną naktį. Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos „Jaunimo linijos“ savanoriai 2008 m. atsiliepė į 92 530 skambučių. Tačiau dėl nepakankamo tarnybos finansavimo ir su tuo susijusio žmogiškųjų resursų trūkumo galėjome atsakyti tik maždaug į 1 iš 23 skambučių. Likusiais atvejais telefono linija buvo užimta. Šiuo metu Kaune savanoriškais pagrindais dirba per 35 jaunuolius, kurių amžius yra nuo 19 iki 32 metų. Tam, jog pagalba būtų kuo veiksmingesnė, kiekvienas budintis savanoris turi praeiti atranką, paruošimo programą, kuri trunka 80val.

Pernai spalio mėnesį šventėme 16-ioliktąjį gimtadienį. Viskas prasidėjo nuo to, kad būrelis VDU psichologijos studentų sumanė įgyti patirties, ir taikyti universitete įgytas žinias gyvai – padėti jaunuoliams, kurie susiduria su pačiais įvairiausiais gyvenimo sunkumais, problemomis arba kitaip kaip mes vadiname – tiesiog sprendžia gyvenimo uždavinius. Taigi būrelis studentų pasikvietė į pagalbą keletą labiau patyrusių psichologų, sudarė tam tikrą mokymo programą tam, kad savanoriai galėtų kaip galima geriau pasiruošti darbui prie telefono ir traukinys įsibėgėjo. Vienus savanorius keitė kiti, kaupėsi patirtis – po truputį augom, tobulėjom. Vis rimčiau į mus pradėjo žiūrėti ir mūsų rėmėjai – atsirado daugiau galimybių reklamuotis, gavome nemokamą 800-ąją liniją, išsikovojome ir tai, kad klientai galėtų nemokamai skambinti ir iš mobilaus ryšio telefonų bei apsijungėme bendram darbui su Vilniaus ir Klaipėdos „Jaunimo linijomis“ vienu nemokamu numeriu – 8-800 28888, kuriuo galima skambinti nemokamai pirmadieniais – penktadieniais 16.00 – 7.00, savaitgaliais visą parą.

Kauno „Jaunimo linija“ vienija dvi jaunuolių grupes – tuos jaunuolius, kurie nori išmokti padėti, kurie nori augti patys ir tobulėti tam, kad sukauptų reikiamą patirtį, kuria vėliau būtų galima dalintis. Ir tuos jaunuolius, kuriems kaip tik šios patirties trūksta, kuriems reikalinga pagalba iš šalies, supratimas, palaikymas, atjautimas, išbuvimas kartu.

Du kartus per metus kviečiame į savo „šeimą“ naujus narius. Šiemet neišimtis ir šią baltą žiemą kviečiame Jus ateiti ir prisijungti prie mūsų komandos. Norinčius dalyvauti „Jaunimo linijos“ savanorių atrankoje iš pradžių kviečiame į ~2 val. trukmės informacinį susitikimą, kuriame bus pristatyta „Jaunimo linijos“ veikla bei savanorių parengiamieji kursai. Susitikimo pabaigoje galėsite užpildyti pretendento į „Jaunimo linijos“ savanorius anketą. Informacinių susitikimų datos: sausio 21d. (ketvirtadienį) 18 val,  sausio 29 d. (penktadienį) 18 val., vasario 2 d. (antradienį) 18 val., vasario 10 d. (trečiadienį) 18 val.  Į informacinius susitikimus galima užsiregistruoti telefonu 8-603 00388 arba el.paštu kjl.info@gmail.com. Visi susitikimai vyks Dainavos poliklinikos “Jaunimo centre”, Pramonės pr. 31, Kaune.

Kauno „Jaunimo linijos“  savanoriai ne tik budi prie telefonu, bet ir atsakinėja į laiškus, kuriuos parašo tie patys jauni žmonės, kurie nedrįsta paskambinti ar kuriems lengviau dėstyti mintis raštu. Šios programos internetinis adresas: www.jppc.lt/draugas. Nuo 2008 liepos mėn. Kauno „Jaunimo linija“ vykdo projektą „Užtrauktukas.lt“. Projektas skatina jaunimo toleranciją psichikos sutrikimų turinčių žmonių atžvilgiu, moko jaunus žmones spręsti socialines problemas, aktyviai įsitraukti į visuomeninį gyvenimą. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia: www.uztrauktukas.lt.

Kauno „Jaunimo linijos“ informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: