(c) krs.lt archyvo nuotr.

Kauno rajono vietos veiklos grupės nariai, skautų tunto „Vilkijos ąžuolai“ atstovai, besikuriančios Kauno rajono jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ organizacinės grupės atstovai spalio 1–2 dienomis dalyvavo tarptautinėje konferencijoje „Partnerystės svarba įgyvendinant integruotą kaimo plėtrą: „Vietos veiklos grupių patirties sklaida Lietuvoje“. Konferencija vyko Ukmergės rajone, Vepriuose.

Konferencijoje dalyvavo vietos veiklos grupių, jaunimo organizacijų, Ukmergės rajono bendruomeninių organizacijų, vietos valdžios atstovai, ūkininkai, kiti kaimo plėtros procesuose dalyvaujantys asmenys, Ukmergės rajono vietos veiklos grupės partneriai, svečiai iš Estijos Põlva ir Rapla vietos veiklos grupių, iš Latvijos Cesi VVG. Renginį finansavo Lietuvos kaimo tinklas.

Konferencijos metu buvo pasidalyta gerąja patirtimi, kaip yra ir kaip galėtų būti skatinama partnerystė tarp įvairių socialinių grupių, tarp kaimo verslininkų ir bendruomenių atstovų, tarp valdžios ir nevyriausybinių sektorių, kaip skatinamas nevyriausybinio sektoriaus verslumas. Taip pat buvo dalinamasi patirtimi, kaip išlaikyti jaunimą savo kaime, kokiais būdais jaunimas yra skatinamas kurtis savo gimtajame kaime, kokios bendros iniciatyvos sieja kaimo jaunimą su kitomis organizacijomis, motyvuojančiomis jaunimą likti gimtajame kaime.

Buvo kalbėta ir užimtumo stokos kaime, ir laisvalaikio galimybių neprieinamumo problemomis. Tačiau, kaip sakė pats jaunimas, galimybių ne trūksta, svarbiausia, kad jaunimas norėtų veikti, o tada ir galimybės tampa prieinamesnės. Kaip savo pristatyme minėjo Kauno rajono Vilkijos skautų atstovas Antanas Naujokaitis, kai veiki, vykdai veiklą, kur beldies, ten atidaroma. Vien skautų tunto „Vilkijos ąžuolai“ 2010 metų veiklos ataskaitoje keliolika renginių, stovyklų, susitikimų su partneriais Lietuvoje. Anot, skautų vadovės Aleksandros Jasnauskienės, žinoma, kad įsimintiniausi susitikimai su partneriais Kryme, Ukrainoje. Partnerystė atveria naujas galimybes, suteikia progą savo veiklą sustiprinti ir pritraukti naujų narių į organizaciją, sakė skautas Vytenis Natanas. Kauno rajono skautai su savo uniforma, skiriamaisiais ženklais ir dideliu optimizmu susilaukė didelio dėmesio iš visų konferencijos dalyvių.

Dalyvavimas konferencijose pristatančiose veiklos patirtį suteikia galimybes užmegzti naujus ryšius, pasisemti patirties, įvertinti esamą organizacijos situaciją. Tikimės, kad nauji kontaktai ir pažintis su būsimais partneriais bus impulsu naujoms idėjoms, naujiems projektams.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: