Paskutinį birželio šeštadienį Kauno kūrybinių organizacijų atstovai, politikai ir savivaldybininkai leidosi į „kultūrinį dviračių žygį”. Idėja susitikti ir pabendrauti neformalioje aplinkoje dar ankstyvą pavasarį pasiūlė patys menininkai.

„Surengti neformalų miesto politikų, kultūros specialistų, organizatorių ir kūrybinių sąjungų atstovų susitikimą pasiūlė Kauno fotomenininkų vadas Gintaras Česonis. „Nekostiumuotas” bendravimas leido geriau susikalbėti, betarpiškai pasikeisti nuomonėmis”, – teigė žygio organizatorius Gediminas Banaitis.

Nuo miesto savivaldybės iki Pažaislio vienuolyno įveikę 15 km trasą jie ne tik išbandė miesto dviračių takus, bet ir užsuko į Žaliakalnio funikulieriaus viršutinėje stotelėje įkurtą „F galeriją”, stabtelėjo prie legendinės Kauno sporto halės. Pasinaudojęs proga, naujasis Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas pristatė sporto halės kaip Kongresų, konferencijų ir koncertų rūmų bei ten įkurto muziejaus idėją.

Pervažiavę pėsčiųjų tiltą per Nemuną kūrėjai ir politikai Panemunės šilu pasuko Pažaislio vienuolyno link. Čia jie aplankė neseniai vienuolyne pristatytą ir dar nedaug kam matytą ekspoziciją. Prie kultūrininkų žygio prisijungė Tarybos narys Simonas Kairys, Dailininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Gintautas Vaičys su viešnia iš Lenkijos, Fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas G. Česonis, grožinės literatūros vertėja Alvyda Stepavičiūtė, Kultūros ir meno tarybos pirmininke Ina Pukelytė.

„Gražioje istorija ir kultūra dvelkiančioje aplinkoje pavyko laisvai diskutuoti apie tai, kas vyksta mūsų mieste, ką reikėtų keisti, kaip gerinti kokybę. Aptarėme muziejininkystės problemas, kalbėjomės apie kultūrinius renginius. Kaunas Lietuvos kontekste yra lyderis tiek renginių kokybine, tiek kiekybine prasme. Mieste veikia skirtingų žanrų teatrai, įvairios koncertinės įstaigos, kurias savo lėšomis išlaiko pats miestas. Tokie neformalūs susitikimai ar apvaliojo stalo diskusijos tarp miesto politikų, vadovų ir kūrėjų yra būtinos, todėl ir ateityje daug bendrausime”, – įspūdžiais po žygio dalijosi A. Vilčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: