(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė prieš kelis metus kreipėsi į Vyriausybę su prašymu valstybei nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį turtą, esantį Europos pr. 105, 107, perduoti Savivaldybei.

Kol buvo nepriimti sprendimai dėl minėto turto panaudojimo šis turtas nyko, mažėjo jo vertė, o taip pat padidėjo investicijų poreikis siekiant šį turtą pritaikyti naudoti. Apleistas, nykstantis pastatas, apleista teritorija gadino vietovės kraštovaizdį.

Administracinis pastatas, transformatorinė, esantys Europos pr. 107, Kaune ir kiemo statiniai, esantys Europos pr. 105, Kaune buvo valstybei nuosavybės teise priklausantis ir valstybės įmonės Valstybės turto fondo patikėjimo teise valdomas turtas. Šie statiniai buvo įtraukti į valstybei nuosavybės teise priklausančių privatizavimo objektų sąrašą.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Aleksoto seniūnija ir Aleksoto bendruomenės centras 2005 metų pabaigoje inicijavo pastatų komplekso Europos pr. 107 perėmimą Savivaldybės nuosavybėn.

Perdavus šį turtą Savivaldybės nuosavybėn, jis bus panaudotas vaikų ir jaunimo papildomam ugdymui ir užimtumui organizuoti, socialinėms paslaugoms planuoti ir teikti, socialinių paslaugų įstaigoms, šeimynoms steigti ir išlaikyti, bendradarbiauti su nevyriausybinėmis organizacijomis. Savivaldybė planuoja į administracinį pastatą Europos pr. 107, Kaune perkelti Aleksoto seniūniją, įsteigti Aleksoto vaikų dienos centrą ir Aleksoto bendruomenės namus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: