© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nepriklausomi elektros tiekėjai vienas po kito skelbia nutraukiantys veiklą arba sulaukia sankcijų iš rinkos prievaizdų. Jų manymu, nuo sausio 1-osios elektros tiekimo verslas iš esmės liks tiktai valstybinis, nes nepriklausomi tiekėjai stumiami į paraštes, rašo “Lietuvos rytas”.

“Valstybė tik imituoja laisvąją rinką. Iš tiesų yra tik noras viską sutelkti į vienas rankas ir pakelti kainas”, – teigė bendrovės “ECO Energy Systems” vadovas Mindaugas Taraškevičius.

Ši bendrovė, tiekusi elektrą tūkstančiui klientų, nuo sausio 1 dienos nutraukia veiklą. Klientams elektrą jau tiekia “Lesto”. Kainų komisija dar anksčiau sustabdė licenciją bendrovei “Sky Energy Group”, to paties likimo sulaukė ir nepriklausoma tiekėja “Elektra visiems”.

“Nuo Naujųjų metų dar 4-5 tiekėjai pasitrauks iš rinkos. Liks tik tie, kurie priklauso Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybinėms įmonėms, bei rusiškos elektros importuotojas”, – prognozuoja M.Taraškevičius.

Rinkoje aktyviausiai veikiančios “Energijos tiekimas” ir “Elektrum Lietuva” yra antrinės valstybinių bendrovių “Lietuvos energijos gamyba”ir “Latvenergo” įmonės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: