c) Stock.xchng archyvo nuotr.
Gana ženkliai pakilusios dyzelino kainos gali padidinti ir kelionės autobusais kainas, tačiau reali situacija paaiškės tik sausio pabaigoje.

Brangstant dyzelinui vis dažniau kalbama apie bilietų branginimą ir šį klausimą ketinama svarstyti sausio pabaigoje. „Dėl padidinto akcizo mes neplanavome branginti bilietų. Bet dar iki šių metų dyzelino kaina pašoko labai smarkiai ir tai mus stumia į nežinią”, – sakė keleivių vežimo bendrovės „Kautra” generalinis direktorius Linas Skardžiukas. Vežėjai apskaičiavo, kad vien per gruodį jų išlaidos degalams padidėjo 17 procentų. Nuo sausio jos ir toliau didėja.

Kauno rajono savivaldybė, pasak mero Valerijaus Makūno, atsižvelgdama į ankstesnių metų patirtį, bilietų kainų kelti neketina. ,,Kauno rajono savivaldybės gyvenimo ir veiklos kokybės gerinimo strategijoje 2007–2013 metais numatyta plėtoti ir tobulinti susisiekimo infrastruktūrą, pagerinti keleivių aptarnavimo sąlygas. Bilietų kainų didinimas labiausiai paveiktų socialiai pažeidžiamiausius žmones, nes būtent jie dažniausiai naudojasi visuomeniniu transportu. Savivaldybės pozicija – pagerinti susisiekimą ir atstatyti anksčiau panaikintus maršrutus “, – sakė V. Makūnas.

,,Kiekvienas kainų pakėlimas sumažina važiuojančių žmonių skaičių. Net ir vėliau sumažinus kainas keleiviai nebesugrįžta “, – sakė Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Kęstutis Povilaitis.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: