© Beatričės Patapovaitės nuotr. KaunoZinios.lt

Nuo liepos 1-osios pradedantys vairuotojai, pažeidę eismo taisykles, privalės mokytis papildomai.

Pradės galioti Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos, kuriose numatyta, kad papildomai mokytis privalės pradedantieji vairuotojai, pažeidę Kelių eismo taisyklių reikalavimą, susijusį su vairuotojų pareigų pėstiesiems, lenkimo taisyklių, draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, eismo reguliavimo signalų nesilaikymu.

Taip pat papildomai mokytis turės pradedantieji vairuotojai, bausti už įspėjamųjų signalų naudojimo, važiavimo per sankryžas, vairuotojų naudojimosi saugos diržais, motociklininko šalmais pažeidimus, nustatyto greičio viršijimą daugiau kaip 10 kilometrų per valandą. Tą patį privalės daryti ir pagauti prie vairo neblaivūs (nuo 0,2 promilės iki 0,4 promilės), sukėlę eismo įvykį, per kurį buvo sutrikdyta eismo dalyvių sveikata.

Minėti vairuotojai papildomus mokymus turės baigti per vienerius metus nuo pažeidimo padarymo datos, pranešė Policijos departamentas.

To nepadariusieji praras teisę vairuoti transporto priemones ir jo turimas laikinasis pažymėjimas nebus keičiamas į dešimt metų galiojantį vairuotojo pažymėjimą.

Nepažeidusieji Kelių eismo taisyklių vairuotojai dvejus metus galiojantį vairuotojo pažymėjimą turės teisę pakeisti į dešimt metų galiojantį vairuotojo pažymėjimą be papildomo mokymo.

Anksčiau Seimas buvo numatęs, kad papildomus mokymus gali rengti tik specialūs centrai, bet dabar šios normos atsisakyta. Mokymus galės rengti reikalavimus atitinkančios vairavimo mokyklos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: