(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno miesto taryba patvirtino Savivaldybės lėšomis įrengiamų atminimo lentų sąrašą. Jame – dvidešimt planuojamų atminimo lentų.

Atminimo lentos Savivaldybės lėšomis gaminamos pagal metų pradžioje patvirtintą sąrašą, kurį parengia Kultūros paveldo skyrius, atsižvelgdamas į einamų metų žymių žmonių jubiliejus ir į atskirų pareiškėjų prašymus.

2010-2011 metams yra numatomos Savivaldybės lėšos atminimo įamžinimo srityje, pagerbiant Kaunui ir Lietuvai nusipelniusias asmenybes ir įvykius. Tuo pačiu siekiama atkurti nors dalį anksčiau įrengtų ir dingusių memorialinių lentų. Minėtas sąrašas šių metų pradžioje svarstytas Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo komisijoje, kur buvo pakoreguotas.

Praėjusiais metais dėl lėšų stokos buvo pagaminta tik viena atminimo lenta, todėl minėto sąrašo likusios septynios atminimo lentos perkeltos į šių metų sąrašą. Į jį įtraukta ir prašymai įrengti naujas atminimo lentas.

Vienai atminimo lentai pagaminti Savivaldybė pagal nustatytą tvarką gali skirti ne didesnę kaip 20 bazinių socialinių išmokų dydžio sumą 2,6 tūkst. litų. Patvirtinus šį sprendimą, per 2010-2011-uosius planuojamoms 20-čiai atminimo lentų projektavimui, gamybai ir įrengimui tektų skirti apie 52 tūkst. litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: