(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Šių metų pradžioje Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato vadovų pasitarime buvo sprendžiama, kaip sumažinti kišenvagysčių skaičių. Viena iš prevencinių priemonių buvo pasirinkta galimybė kreiptis į Kauno autobusų parko ir AB „Autrolis“ vadovus dėl galimybės viešajame transporte per garsiakalbius perspėti piliečius ir jiems patarti, kaip elgtis spūsties metu viešajame transporte, kad nebūtų apvogti piliečiai – iš rankinių išimti dokumentai, pinigai ar kiti asmeniniai daiktai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato viršininkas G. Dirmeikis bei pavaduotojas D. Česnauskas apsilankė minėtose įstaigose. Prevencinis pasiūlymas buvo geranoriškai priimtas ir nuo 2010 metų gegužės mėnesio į bendro naudojimo transporto priemonių garsinę informacinę sistemą buvo įrašyti ir skelbiami patarimai, kaip apsisaugoti nuo kišenvagių.

Kadangi šios nusikalstamos veikos yra latentiniai nusikaltimai, todėl lyginti statistinius duomenis per trumpas laiko tarpas. Tačiau patiems pabandžius patikrinti, kaip realiai veikia prevencinė informacija, rezultatai pranoko lūkesčius. Stebint keleivius, kai pranešamas prevencinis patarimas, vizualiai buvo matoma atsipalaidavusių keleivių reakcija: moterys, reaguodamos į patarimus, skubiai rankinę ar kitus asmeninius daiktus prispaudžia prie savęs, keleiviai tikrina, užsagsto išorines kišenes. Akivaizdu, kad prevencinis patarimas, kaip apsisaugoti nuo kišenvagysčių, skelbiamas viešajame transporte, daro įtaką, siekiant mažinti šios rūšies nusikalstamas veikas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato vadovybė dėkoja Kauno autobusų parko ir AB „Autrolis“ vadovams bei techniniams darbuotojams, padėjusiems įgyvendinti bendrą prevencinį projektą.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: