(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų tautinių šokių kolektyvas „Malūnėlis” rugpjūčio pabaigoje dalyvavo tarptautiniame 8-ajame vaikų choreografijos meno festivalyje „Žaliasis pasaulis” („Zelen svit”) Charkove (Ukraina) ir užėmė pirmąją vietą.

„Ačiū, kad pelnėte garbingą apdovanojimą, gražiai atstovavote Kaunui ir Lietuvai. Svarbiausia, kad vaikai prasmingai praleidžia laisvalaikį, tobulėja, išvyksta į užsienio šalis, susipažįsta su pasauliu, pamato kitų šalių panašių ansamblių pasiekimus. Gerai ir tai, kad jie pamato žmonių gyvenimą posovietinėse šalyse. Net ir suaugusiems būtų pravartu tai pamatyti, tuomet gal mažiau aimanuotų”, – sakė meras A. Kupčinskas.

Festivalis Charkove vyksta nuo 1996 metų. „Malūnėlis”, Lietuvoje iškovojęs „Aukso paukštės” apdovanojimą, pelnęs daugybę diplomų ir prizų tarptautiniuose konkursuose, Charkove vykstančiame posovietinių šalių festivalyje dalyvavo pirmą kartą.

Dalyvaujantiems šiame festivalyje buvo iškelti reikalavimai, kad programa turi atspindėti nacionalinę savo šalies choreografiją, paremtą folkloru. Ansamblio vadovės Birutė Brazdžiūtė ir Zita Labutienė sakė, kad festivalyje dalyvavo 14 labai stiprių kolektyvų iš Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos Kazachijos ir Uzbekijos.

„Vertinimo komisija taip pat buvo labai reikli ir stipri – profesoriai, akademikai. Komisijos narius sužavėjo gražūs mūsų nacionalinio šokio brėžiniai, lengvumas, kostiumų autentika. Daug pagyrimų sulaukė liaudies instrumentų orkestras, vienintelis dalyvavęs konkurse. Dauguma kitų šalių ansamblių jau praranda savo nacionalinius instrumentus, šoka pagal muzikos įrašus. Mūsų ansambliui vieninteliam buvo leista koncertuoti baigiamajame koncerte ir atlikti visą programą. Kiti kolektyvai šoko po vieną šokį”, – sakė ansamblio vadovė B. Brazdžiūtė.

Švietimo ir ugdymo skyriaus Neformaliojo švietimo poskyrio vedėja Vida Kučiauskienė pažymėjo, kad „Malūnėlio” pergalė nėra naujiena. Jie nuolat skina laurus įvairiuose konkursuose užsienio šalyse. Tai geriausias Lietuvos ansamblis”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: