(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kaip ir kasmet, baigiantis mokslo metams, gabiausius Kauno rajono vaikus, jų mokytojus ir tėvelius Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus specialistai sukvietė į jau tradicine tapusią mokomųjų dalykų olimpiadų nugalėtojų pagerbimo ir apdovanojimo šventę. „Formuojantis žinių ir informacinei visuomenei, vykstant sparčiai kaitai įvairiose gyvenimo srityse, neišvengiamai tampa svarbūs atitinkami išsilavinimo pokyčiai.

Visi vaikai yra savaip gabūs, ypatingi, unikalūs. Kiekvieno vaiko gabumai atsiskleidžia skirtingai. Svarbu tuos gabumus pastebėti ir sudaryti sąlygas jiems atsiskleisti. Mokytojas yra kūrėjas, turintis „užkrėsti“ vaikus savo kūryba“, – sveikindamas susirinkusius sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Šventės metu gabiausiems vaikams buvo įteikti specialūs medaliai ir „Šviesos“ leidyklos leidiniai, juos parengusiems mokytojams – bendrovės „Aconitum“ prizai, respublikinių olimpiadų nugalėtojams – Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo stipendijos. Penkti metai veikiantis Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas yra parėmęs 400 jaunųjų muzikantų, dainininkų, sportininkų ir kitose srityse gabių vaikų.

Rajono mokyklose per pasirenkamuosius dalykus, projektus, modulius, neformaliojo ugdymo užsiėmimus sudaromos sąlygos įvairių poreikių ir gabumų moksleiviams ugdyti savo gabumus. 2010–2011 mokslo metus Švietimo centro specialistai kartu su metodiniais būreliais organizavo 18 įvairių dalykų olimpiadų, kuriose dalyvavo 611 mokinių ir 16 konkursų (per 600 mokinių).

47 mokiniai tapo rajono dalykinių olimpiadų I-ųjų vietų nugalėtojais, 6 iš jų tapo ir respublikos olimpiadų laimėtojais. I-ąją vietą Lietuvos mokinių geografijos olimpiadoje laimėjo Gabrielė Ivanovaitė iš Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos (mokytoja Zita Talutienė). II-ąsias vietas Lietuvos mokinių olimpiadose iškovojo 3 rajono mokyklų mokiniai: technologijų olimpiadoje – Gabija Obelienytė iš Kulautuvos vidurinės mokyklos (mokytoja Daiva Sasnauskienė), Sigitas Mikutis iš Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos ir Edvinas Stankūnas iš Raudondvario gimnazijos (mokytoja Ramunė Kijauskienė). Edvinas užėmė I-ąją vietą ir akademiko Jono Janickio chemijos konkurse, 9-ųjų klasių tarpe. Lietuvos mokinių dailės olimpiadoje Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos mokinė Žydrūnė Jakubauskaitė laimėjo III vietą (mokytoja Aušra Urbikienė). Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos mokinys Mindaugas Paužuolis Lietuvos mokinių istorijos olimpiadoje laimėjo III vietą.

Daugiausia prizinių vietų laimėjo Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos (12), Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos (11), Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos (7) mokiniai. Daugiausia I-ųjų vietų laimėtojų parengė Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos chemijos mokytojas Valdas Jaruševičius – net 4 ir Kulautuvos vidurinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja Daiva Sasnauskienė.

Gabiausius Kauno rajono mokinius, jų mokytojus ir tėvelius svetingai priėmė Lapių pagrindinė mokykla, garsėjanti kūrybinių darbų konkursais, organizuojanti vaikų kūrybines stovyklas. Svečiams mokyklos dailės studijos dalyvės, vadovaujamos mokytojos Dalios Audėjaitienės, demonstravo pačių sukurtas naujausias kolekcijas.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: