(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šiandien, liepos 23 dieną, stojantieji į aukštąsias mokyklas sužinos pirmuosius stojimo rezultatus. Gavusieji kvietimą studijuoti liepos 24-28 dienomis turės atvykti į aukštąsias mokyklas pasirašyti studijų sutarčių.

Prašymus studijuoti šiemet pateikė apie 36 tūkst. stojančiųjų. Apie 28,6 tūkst. iš jų – šiemetiniai abiturientai, 7,9 tūkst. – bendrojo lavinimo mokyklas baigę anksčiau.

Stojantieji gali pretenduoti į beveik 19 tūkstančių valstybės finansuojamų studijų vietų – 9,7 tūkstančio universitetuose ir 9,2 tūkstančio kolegijose.

Pagrindinis priėmimas šiemet organizuojamas dviem etapais. Liepos 23 d., pasibaigus pirmajam etapui, stojančiajam sėkmės atveju bus pasiūlyta viena valstybės finansuojama ir viena valstybės nefinansuojama vieta, jei tokią stojantysis buvo pasirinkęs.

Jei stojantysis pateiktų pasiūlymų atsisakys arba neatsilieps į kvietimą, jis pateks į antrąjį priėmimo etapą ir liepos 24-28 d. galės koreguoti ankstesnių savo pasirinkimų eiliškumą, tačiau naujų pageidavimų įrašyti negalės.

Kvietimo studijuoti pirmajame etape negavusieji taip pat galės dalyvauti antrajame etape ir tikėtis būti pakviesti studijuoti koreguodami pasirinkimų seką ar palikdami pradinį pasirinkimų išdėstymą.

Švietimo ir mokslo ministerija atkreipia dėmesį, kad galimybė įstoti antrojo etapo metu tiesiogiai priklausys nuo pirmojo etapo metu kvietimus pasirinkusiųjų skaičiaus. Atsisakęs pirmojo etapo pasiūlymo ir net koreguodamas pasirinkimus stojantysis gali nebūti pakviestas į norimą studijų vietą, jei didžioji dauguma stojančiųjų priims pirmojo etapo pasiūlymus.

Liepos 23 d. LAMA BPO informacijos sistemoje, į kurią stojantysis gali patekti su savo registracijos numeriu ir slaptažodžiu prisiregistravęs svetainėje www.lamabpo.lt , kiekvienam stojančiajam individualiai skirtose diagramose bus parodyta, su kokiu minimaliu konkursiniu balu pirmajame etape buvo kviečiama pagal kiekvieną stojančiojo prašyme nurodytą pageidavimą konkrečioje konkursinėje krypčių grupėje (jeigu tai valstybės finansuojamos vietos) arba studijų programoje (jeigu tai valstybės nefinansuojamos vietos). Čia stojantysis pamatys ir savo laimėtas vietas.

Antrojo priėmimo etapo metu, liepos 24-28 dienomis, atskiroje diagramoje taip pat bus rodoma, kiek stojančiųjų, gavusių pakvietimą studijuoti atitinkamą studijų programą, sutiko priimti kvietimą ir pasirašyti studijų sutartį. Iš tos diagramos bus galima matyti, kiek vietų yra laisvų. Ši informacija padės stojančiajam apsispręsti, kaip antrajame etape koreguoti prašyme nurodytų pageidavimų seką. Dalyvaujantiems antrajame etape kvietimai studijuoti bus paskelbti liepos 29 d.

Rugpjūčio 5-8 dienomis vyks papildomas priėmimas į likusias laisvas studijų vietas, kuriame galės dalyvauti tik dalyvavusieji pagrindiniame priėmime. Dalyvaujantys papildomame priėmime galės deklaruoti kitus pasirinkimus nei pagrindiniame. Kvietimai studijuoti per papildomą priėmimą bus skelbiami rugpjūčio 9 d.

Galutiniai bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas rezultatai paaiškės po rugpjūčio 12 d.

Visą su bendruoju priėmimu susijusią informaciją galima rasti www.lamabpo.lt .

LR Švietimo ir mokslo ministerija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: