Europos vyrų krepšinio čempionatas („EuroBasket 2011“) yra puiki proga parodyti užsieniečiams Lietuvą ir paskatinti atvykstamąjį turizmą.

Šiam tikslui „EuroBasket 2011“ organizatoriai prisijungė prie „Globalios Lietuvos lyderiai“ organizuojamos visuomeninės iniciatyvos „Pakviesk draugą į Lietuvą“. Šia iniciatyva Lietuvos pramogų, krepšinio ir verslo atstovai ima raginti viso pasaulio lietuvius kviesti savo draugus ir pažįstamus iš užsienio aplankyti Lietuvą.

„Mūsų tikslas – pakviesti į Lietuvą rekordinį skaičių svečių ir taip paskatinti atvykstamąjį turizmą. Ši iniciatyva skirta užsienyje ir Lietuvoje gyvenantiems lietuviams, jau atvykusiems užsieniečiams ir tiems, kas pirmą kartą išgirsta apie Lietuvą.

Ypač svarbu, kad prie iniciatyvos jungiasi stiprūs partneriai, kurie padės motyvuoti ir lietuvius, ir užsieniečius prisijungti, domėtis“, – sakė iniciatyvą organizuojančio profesionalų tinklo „Globalios Lietuvos lyderiai“ vadovė Dalia Venslovaitė.

„Kiekvienas atvykęs į Lietuvą žmogus tampa mūsų šalies ambasadoriumi, pasakojantis kitiems apie savo patirtus įspūdžius. Krepšinio čempionatas garsina Lietuvą ir traukia svečius į mūsų šalį. Tikimės, kad ši visuomeninė iniciatyva padės pritraukti dar daugiau žmonių“, – sakė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas.

Iniciatyvai pritariantys žmonės kviečiami prisijungti tinklapyje www.invite2lithuania.com arba socialiniame tinkle „Facebook“ ir kviesti savo draugus, pažįstamus į Lietuvą.

Pirmasis akcijos etapas vyksta nuo liepos 1 d. iki spalio 1 d. Šiuo laikotarpiu prie iniciatyvos prisijungiantys dalyviai kiekvieną savaitę gali laimėti įvairių prizų – nuo pakvietimų į kiną iki skrydžio bilietų.

Iniciatyvai pritaria ir tokios žinomos asmenybės kaip krepšininkas Linas Kleiza ir muzikantas Jurgis Didžiulis.

„Manau, visi atvykę į Lietuvą Europos krepšinio čempionato metu įsitikins, kad mūsų nedidelė valstybė turi galingą jėgą būtent savo žmonėse. Turbūt kiekvienas mūsų galime pakviesti bent po vieną savo pažįstamą užsienietį ir teigiamai jam pristatyti geriausia, ką Lietuva turi pasiūlyti – puikią krepšinio aurą, gausybę pramoginių renginių, šiltus žmones, gražią gamtą“, – sakė Linas Kleiza.

Pasak J. Didžiulio, užsienyje gyvenantys lietuviai daug prisideda prie užsieniečių kvietimo į Lietuvą. Muzikantas, ilgą laiką gyvenęs ir užaugęs Kolumbijoje, sakė, jog Kolumbijoje apie Lietuvą daug pasakoja savo draugams ir pažįstamiems. Ne vienas muzikanto draugas yra atvykęs į Lietuvą ir ją pamėgęs.

„Žmogus savo asmeniniais įspūdžiais pristatantis Lietuvą savo draugams ir pažįstamiems turi didesnį poveikį nei bet kuris informacinis bukletas. Be to, kiekvienas gali naudoti skirtingus Lietuvos identifikavimo simbolius, kurie geriausia perteikia Lietuvos kultūrą“, – sakė Jurgis Didžiulis.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: