Kipras Petrauskas
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.
Kipras Petrauskas

Birželio 20 d., pirmadienį, 17 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, IV a. fojė) vyks parodos „Iškiliausi tarpukario kauniečiai“ iškilmingas atidarymas.

Renginį ves žurnalistė, visuomenės veikėja Dalia Kutraitė, muzikinę programą „Pasivaikščiojimas su D. Dolskiu ir A. Šabaniausku“ atliks operos solistai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas, pianistė Virginija Unguraitytė.

Ekspozicija veiks iki rugpjūčio 1 d. Įėjimas nemokamas. Maloniai kviečiame dalyvauti.

„Iškiliausi tarpukario kauniečiai“ – tai švietėjiškas projektas, skirtas žymiems ir didiems laikinojoje sostinėje gyvenusiems asmenims, nepabūgusiems jokių ano meto iššūkių, svariai prisidėjusiems prie atskirų žmonių, miesto, šalies gerovės.

Parodoje pristatomi kompetentingos komisijos ir Kauno gyventojų išrinkti 12 ryškiausių tarpukario, dažnai vadinamo Kauno aukso amžiumi, asmenybių, tarp kurių tokie iškilūs žmonės kaip rašytojas Juozas Tumas-Vaižgantas, operos solistas Kipras Petrauskas, architektas Vytautas Landsbergis-Žemkalnis ir kiti ne tik Kaunui, bet ir visai Lietuvai nusipelnę veikėjai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: