Sekmadienį „Litexpo“ parodų centre baigėsi tarptautinė turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda VIVATTUR 2010, kurioje Kauno miestas savo stende pristatė būsimą „Hanza dienos 2011“ renginį ir turistams teikiamas paslaugas.

„Kaunas skiria didelį dėmesį atvykstamajam turizmui skatinti, todėl labai svarbu populiarinti mieste vykstančius renginius. Kitais metais vyksiančiose „Hanza dienose“ laukiame daugiau kaip šimto užsienio miestų delegacijų. Šventinius renginius turėtų aplankyti apie 5 tūkst. miesto svečių. Ši šventė taps puikia proga pristatyti Kauno miestą, tradicijas, kultūros ir architektūros paveldą“, – apsilankęs parodoje sakė turizmo sritį kuruojantis mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

Jau 16-ąjį kartą surengta paroda VIVATTUR sulaukė 152 dalyvių iš 19-os pasaulio šalių. Parodos ekspozicijų plotas siekė beveik 1300 kvadratinių metrų.

Kauno stendas išsiskyrė iš kitų dalyvių ir traukė lankytojų dėmesį viduramžiška dvasia. Stendo lankytojus pasitiko Kauno turizmo informacijos (TIC) centro darbuotojai, „Hanza Kaunas 2011“ šventės rengėjai, stendo svečius vaišino restoranas SADUTĖ.

Anot Miesto įvaizdžio ir turizmo skyriaus vedėjo Sauliaus Kromalco, per tris parodos dienas Kauno stendą aplankė svečiai iš Australijos, Jordanijos, Izraelio, Graikijos, Kroatijos ir kitų pasaulio šalių.

„Bendradarbiavimas su Kauno TIC ir dalyvavimas tarptautinėse parodose leidžia supažindinti kitų šalių kelionių organizatorius, turizmo informacijos centrus su pagrindiniais miesto renginiais, turistiniais objektais, viešbučiais bei kita turistams įdomia informacija. Šiais metais dalyvausime ir kitose parodose, kur kviesime svečius apsilankyti ne tik „Hanza dienose“, bet ir Europos krepšinio čempionate“, – teigė S. Kromalcas.

Parodoje VIVATTUR buvo pristatyti vietinio turizmo ištekliai, kultūrinis paveldas, nauji aktyvaus laisvalaikio būdai. VIVATTUR lankytojai galėjo išsamiai susipažinti su turizmo ir poilsio galimybėmis beveik visose Lietuvos apskrityse.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: