Vytauto Didžiojo karo muziejus bendradarbiaus su Kauno apskrities viešąja biblioteka
(c) Artūro Užgalio nuotr.

Liepos 13 d. Vytauto Didžiojo karo muziejaus direktorius pulkininkas Kęstutis Kuršelis ir Kauno apskrities viešosios bibliotekos (KAVB) direktorė Asta Naudžiūnienė pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Sutartyje šalys įsipareigojo dalyvauti rengiant ir įgyvendinant bendrus socialinius ir kultūrinius projektus, bendradarbiauti rengiant kilnojamąsias ir virtualias parodas, pagal galimybę keistis dokumentais ar jų kopijomis, skleisti informaciją apie bendrą veiklą, kviesti kitos šalies atstovus į įvairias šventes ir svarbius renginius.

Sutartis buvo pasirašyta tradicinėje vietoje – Vytauto Didžiojo kapeloje šalia Vytauto skulptūros, kurią dar 1934 m. muziejaus užsakymu sukūrė vienas žinomiausių Lietuvos skulptorių Vladas Grybas.

KAVB direktorė, susipažinusi su naujausiomis Muziejaus ekspozicijomis „Karyba priešistorinėje Lietuvoje“ ir „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės karybos istorija XIII–XVII a.“, Didžiosios salės ekspozicija, teigė, kad muziejus atgimė iš naujo. Muziejaus fotografas Artūras Užgalis Kauno viešajai apskrities viešajai bibliotekai padovanojo autorinį fotoalbumą „Gamtos dovana“.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: