jonrudd.org archyvo nuotr.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Lietuvos plaukimo federacija (LPF) pasirašė sutartį su plaukimo treneriu Jonathanu Ruddu.

Iki 2016 metų rugsėjo 30 dienos galiosiančiame kontrakte numatyti trenerio įsipareigojimai treniruoti Plymute (Anglija) besimokančią olimpinę bei pasaulio čempionė 15-metę Rūtą Meilutytę bei kitus Lietuvos plaukimo jaunimo ir suaugusiųjų rinktinių narius, užtikrinant jiems tinkamas gyvenimo, mokymosi, maitinimosi sąlygas ir sveikatos priežiūros paslaugas.

Treneris sutartimi taip pat įsipareigojo dalintis žiniomis su Lietuvos plaukimo treneriais bei užtikrinti, kad jo treniruojami sportininkai laikytųsi Olimpinės chartijos, Tarptautinio olimpinio komiteto etikos kodekso, Pasaulio antidopingo kodekso ir kitų susijusių teisės aktų.

Pagal sutartį, planuojama, kad Rūta Meilutytė dalyvaus 2014 metais Nandžinge (Kinija) vyksiančiose jaunimo olimpinėse žaidynėse ir 2016 metų Rio de Žaneire (Brazilija) vyksiančiose vasaros olimpinėse žaidynėse, taip pat, kiek tai yra įmanoma bei suderinama su jos metinio tobulėjimo planais, žiemos ir vasaros Lietuvos plaukimo pirmenybėse.

Pasak LTOK, R. Meilutytės pasirengimui Londono olimpinėms žaidynėms 2011-2012 metais Lietuvos tautinis olimpinis komitetas skyrė beveik 200 tūkstančių litų.

Nuo 2013-ųjų jos gyvenimui Plymute ir pasirengimui sporto varžyboms bus skirta gerokai didesnė suma.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: