Penkiolikmetis tapo greitųjų šachmatų čempionu
(c) Organizatorių archyvo nuotr.
T. Laurusas baltaisiais prieš Š. Šulskį

Sekmadienį, gruodžio 4 d., vėlai vakare Kaune pasibaigė Lietuvos greitųjų šachmatų čempionatas. Įtemptoje kovoje nugalėjo penkiolikmetis Tomas Laurušas, pasiekęs puikų rezultatą – 7 pergalės ir 2 lygiosios.

Kovoje dėl čempiono vardo jo pagrindiniu varžovu buvo didmeistris Šarūnas Šulskis. Judviejų tarpusavio susitikimas 6 rate pasibaigė lygiosiomis. Prieš paskutinį ratą abu varžovai turėjo po lygiai taškų, tačiau finiše Tomas pasiekė pergalę, o Šarūnas turėjo tenkintis lygiosiomis su savo kolega didmeistriu Vidmantu Mališausku.

Taip Š. Šulskis prie šių metų šalies čempiono aukso medalio, pavasarį iškovoto klasikiniame čempionate, į kolekciją prisidėjo greitųjų šachmatų „sidabrą“.

T. Laurušas kovoje su suaugusiais pelnė savo pirmąjį „auksą“. Jis neseniai pasibaigusiame B16 (vaikinų iki 16 metų) pasaulio čempionate Brazilijoje buvo 9-as.

Bronzos medalis atiteko vilniečiui Dmitrijui Chocenkai (7 tšk.)

T. Laurušas po Kalėdų rengiasi į klasikinį turnyrą Krokuvoje. Nemažas Lietuvos šachmatininkų būrys ruošiasi netrukus vykti į Varšuvą, kur rengiami tradiciniai Europos greitųjų šachmatų ir žaibo čempionatai.

Šachmatų klubo „Margiris“ informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: